Matchens spellista – Peter Johansson

Författaren till boken Vad för jävla pack är ni, Peter Johansson väljer musiken till kvartsfinalen mot BK Häcken

Foto: Lars Sundestrand

Matchens spellista till kvartsfinalen mot BK Häcken på måndag är framtagen av Peter Johansson som bland annat är bekant för oss fotbollssupportrar till Stockholmslagen genom boken ”Vad för jävla pack är ni?”.

Vem är du och vad gör du till vardags?

Peter Johansson, 52 år, arbetar på SVT:s dokumentäravdelning. Började gå på DIF:s matcher med farsan i början på sjuttiotalet, det var mest hockeyn som gällde då. När jag sen började spela knattefotboll i Djurgården och fick biljetter till alla hemmamatcher på gamla Fondläktaren blev inkörsporten till klacken helt naturlig. Nu sitter jag med Ångestsektionen på Familjeläktaren. En brokig skara med rötterna i Skärholmen/Vårberg och fotbollslaget BK Ångest. En av oss blev precis tvillingmorfar till Maxida och Mila så sektionen växer så sakta.

Vad är det för typ av musik som strömmar ur dina högtalare en vanlig dag?

Det är en evig kamp hemma vilken musik som ska spelas. Tyvärr är det nog min musik som spelas minst, även om övriga familjen säkert inte uppfattar det så. Men annars blir det mycket reggae, dubstep och en hel del gammal vinyl.

Favoritartist/grupp?

Utan tvekan: The Clash.

Hur har du tänkt musikmässigt inför kvartsfinalen mot Häcken?

Blev ganska mycket vad jag lyssnar på just nu men det fanns vissa låtar som bara var tvungna att vara med när man får chansen. Madness – Our House är min sons favoritlåt så den var ett självklart val. Thåström ett måste. Och nåt av The Clash.

Hade säkert blivit något helt annat om ni frågat om en spellista till Trelleborgsmatchen

Bästa låten i din spellista?

Tracey Thorn/Corinne Bailey Rae – Sister.  Är den, tillsammans med Yungblud, som jag lyssnar mest på just nu. Finns en Andrew Weatherall-mix av den som också är väldigt fin.

Slutligen får vi be om ett tips hur matchen slutar.

Det här är den stora familjematchen då min sambo och hennes familj är från Hisingen. Så jag tippar med hjärtat. Det blir 4-0, Badji gör två, Beijmo och Tino gör var sitt. Isaksson spikar igen. Allt annat än vinst blir förödande.

Och glöm inte bort att beställa en säsongsprenumeration på Bågspännaren och få min bok ”Va för jävla pack e ni?” på köpet!


Djurgården vs BK Häcken
Måndag 19:00 Tele2 Arena
Kvartsfinal Svenska Cupen
Endast nedre etage kommer vara öppet. Numrerade platser.
Taket kommer vara stängt.

Över 5000 djurgårdare har köpt biljett till matchen. Köp din biljett här

Spellista av Peter Johansson (Djurgården Fotboll har vissa sånger som kommer vara återkommande på samtliga spellistor)

Attachment

l