Mats Lundholm – ny materialare på Kaknäs

Djurgården stärker upp bemanningen på Kaknäs med en ny materialförvaltare. Mats Lundholm, en rutinerad herre med gedigen erfarenhet inom Djurgården Fotboll, kliver in i rollen som materialare samtidigt som nuvarande materialare, Kaknäs-profilen Inge Lindström, fasar ut under året.

”Matte”, som Mats Lundholm oftast kallas, har varit med om det mesta inom föreningen och känner Inge Lindström mycket bra precis som han även kände dennes ikoniske företrädare Kjell ”Lunkan” Lundqvist väl, (läs Rolle Åmans krönika om Lunkan här).
Men nu är det han själv som tar över rollen, även om det sker gradvis, enligt Mats.
– Jag har varit med på de flesta ställen inom den här föreningen och jobbat med ungdom, dam, futsal, herr och mycket annat. I nuläget är jag inte helt klar uppe på ungdomskansliet på Hjorthagen men jag kommer att vara lite grann på båda ställena enligt ett schema som jag kommit överens om med Inge. Han är bossen, garvar Matte och förtydligar:
– Vi kommer att lägga schemat på kort tid så att jag kan vara verksam på både Hjorthagen och Kaknäs. Men så fort som möjligt ska det bli heltid ute på Kaknäs.

Förutom Mattes stora passion för Djurgården som förening finns det också annat som lockar på den nya arbetsplatsen.
– Att få vara i den här tränings- och matchmiljön, med den pulsen som finns här, är ju härligt. Det här är ju en del av Djurgården Fotboll som jag har följt från läktaren och vid sidan av planen när herrlaget spelat medan jag har jobbat med ungdom, dam och futsal. Nu kommer jag ju att jobba på lika mycket som förut för DIF Fotboll – med skillnaden att jag får ett annat uppdrag, säger Mats som själv har varit aktiv som spelare.
– Jag ser det här jobbet ur spelarperspektivet. Hur ska det se ut på träning? Hur ska det se ut på match? När det gäller allt som rör fotbollsverksamheten är det vår uppgift att se till att det funkar på absolut bästa sätt.

För sportchef Bosse Andersson blir Mats Lundholms ankomst ett bra sätt att få en smidig övergång när det gäller materialförvaltningen på Kaknäs.
– Vi gör en personalförändring ute på Kaknäs där vi förstärker på materialsidan där Mats Lundholm går in under 2018 och jobbar tillsammans med Inge Lindström. ”Matte” kommer att ha ansvar för material under alla matcher och vara med och sköta den dagliga driften på Kaknäs. Inge kommer att jobba på året ut för att sedan trappa ner så det här blir en bra inslussning för ”Matte” samtidigt som Inge kommer att ha möjlighet att vara kvar framöver i någon annan roll, säger Bosse som vet att det finns stark kapacitet att hämta från Mats Lundholm.
– Material är krävande. Det är långa dagar och man är ofta först på plats och sist därifrån och ska se till att allting funkar. ”Matte” har en lång historia i föreningen och en förståelse för hur Kaknäs funkar. Så det här känns som en jättebra lösning.

Attachment

l