Mats väljer derbymusiken på söndag

På söndag är det dags för säsongens sista derby då AIK gästar Tele2 Arena. På klassiskt derbymanér lär det bli en tung anspänning, stora förhoppningar och förtätad stämning vilket kräver rätt soundtrack inne på arenan innan avspark. Musikvalet står Mats Kolfeldt för och här presenterar han sig själv och berättar om spellistan han satt ihop.

Vem är du och vad gör du till vardags? 
– Jag är 36 år och jobbar som handläggare på Sollentuna kommun.

Vad är det för typ av musik som strömmar ur dina högtalare en vanlig dag?
– Jag föll pladask för Oasis och brittpopvågen i mitten av 90-talet. Där är jag mentalt kvar och det utgör tillsammans med madchester, soul, ska, punk, shoegazing, och indiepop det som jag idag mestadels lyssnar på. Vilket nog märks på mina låtval.

Favoritartist/grupp?
– Det går nog inte en dag utan att jag lyssnar på något av det Oasis, Stone Roses och Thåström gjort.

Hur har du tänkt musikmässigt inför matchen mot AIK?
– Som ett ljudligt kaostifo som sedan avslutas med allsång av Live Forever när matchen är över och vunnen. Fotboll och musik är så förenat med varandra för mig. Förutom familj/vänner är det nog det enda jag verkligen bryr mig om. Jag har inte gjort någon ”best of” lista, utan mer låtar som jag skruvar upp till när jag är på väg till match. Då jag vill hinna varva ner och koppla bort vardagen för att sedan kunna varva upp igen och komma in laddad på arenan, och det bidrar de här låtarna till att göra.

Bästa låten i din spellista?
– Brukar hävda att världens bästa låtar är Live Forever, Elephant Stone och Velvet Morning (med The Verve). Den sista är lite för lugn för att komma med på den här listan. Så jag säger det två förstnämnda låtarna, omöjliga att rangordna sinsemellan.

Slutligen får vi be om ett tips hur matchen slutar.
– Jag är stensäker på vinst. Mitt första fotbollsderby jag någonsin såg vann Djurgården med 2-1 efter bland annat ett självmål av AIK. Jag har fått för mig att historien kommer upprepa sig. Självmål har ju sabbat guldstrider för AIK förr…

Spellistan hittar du här:

Attachment

l