Matteo Catenacci skriver kontrakt med DIF

Unge ytterbacken Matteo Catenacci anlände från BP för provspel med Djurgården i januari och har uppenbarligen gjort ett gott intryck under sin tid på Kaknäs. Nu skriver den 17-årige försvararen på ett sk lärlingskontrakt med DIF och det är glada miner hos Matteo
– Jag är väldigt glad över det här. Att gå från U19 är ju rätt stort men jag gjorde den satsningen för att jag trodde på mig själv och det har lönat sig. Nu har jag varit här hos Djurgården några månader och är jättenöjd över att få skriva på, säger Matteo som förklarar innebörden med ett lärlingskontrakt.
– Det skiljer sig lite från ett A-lagskontrakt. Det är inte lika bra lön, man får inte ett tryck på ryggen och lite andra saker. Framför allt är det ett kontrakt för de som fortfarande går i skolan vilket jag gör, även om det är på distans nu.

Acklimatiseringen till Kaknäs har gått smidig, både på planen och vid sidan om för Matteo som är framåt som person och inte direkt tystlåten.
– Jag tycker att det har gått bra för mig. Första veckan var lite jobbig men sedan var jag med i Sydafrika, lärde känna grabbarna i laget och har kommit bra in i gruppen. Jag känner ju några av dem sedan innan så jag har inte haft några problem med att ta plats i gänget. Jag märker också att jag har blivit bättre fotbollsmässigt under den här perioden.

Framtidsdrömmar finns det gott om men Matteo tar det bit för bit där första tiden handlar om en etableringsfas.
– Jag siktar på att träna hårt, göra så bra ifrån mig som möjligt i U21 och kanske få göra A-lagsinhopp i tävlingssammanhang någon gång. Mer än så hoppas jag inte på i dagsläget. Jag kommer fortsätta att jobba hårt för att hela tiden bli bättre och på lång sikt hoppas jag att kunna göra något för laget, summerar han.

Fakta Matteo Catenacci

Född: 23 augusti 2000
Moderklubb: BP
Position: Ytterback
Landskamper: 2 P15, 1 P16.

Foto: Johan Sahlén

Attachment

l