”Min tid kommer”

Djurgårdens zambiske mittfältare/anfallare Edward Chilufya är en spelare som flugit lite under radarn under sommaren. Den vindsnabbe 18-åringen har dock frekvent visat upp prov på sina kvicka fötter under träningarna och gavs också chansen att göra ett längre inhopp under den sista halvtimmen av söndagens match mot Kalmar.

Totalt sett det femte allsvenska inhoppet för ”Chili”, som han kallas av lagkompisarna, och ett gott tecken på att hans insatser på träningarna inte gått obemärkt förbi, enligt Edward själv.
– Tillvaron känns bra just nu och det går framåt hela tiden. Jag har utvecklats mycket sedan jag kom hit. Målskytte, skott, dribblingar och snabbhet med bollen är några saker som jag tycker har blivit bättre, berättar han efter tisdagsträningen på Kaknäs och tillägger:
– Jag känner att jag börjar närma mig mer speltid med A-laget men jag har gott om tålamod. Min tid kommer och jag ska fortsätta jobba hårt för att få spela från start.

Hur har acklimatisering till livet i Stockholm varit?
– När jag kom hit var det inte så lätt med allt som var nytt men nu har jag hittat rätt tycker jag. Sedan gillar jag ju det sommarväder som vi har nu betydligt bättre än de kalla vintrarna så det får gärna fortsätta att vara soligt. 

Apropå sommar. Jag hörde att du har varit ute i skärgården och åkte båt med vår materialare Inge Lindström också?
– Ja det stämmer, jag och Aliou Badji åkte ut till Vaxholm med Inge i hans båt. Det var en skön tripp och roligt att se Stockholm från vattnet.

Tidigare har du spelat nio U20-landskamper med Zambia. Har du bra kontakt med landslagsledningen?
– Jag håller kontakten med vår coach men har inte spelat på ett tag av olika anledningar. Men jag hoppas på fler chanser att representera framöver i Chipolopolo.(Kopparkulorna, smeknamnet på Zambias landslag).

Slutligen, dags för viktigt möte i Svenska Cupen imorgon mot Sylvia. Hur är känslan inför matchen?
– Det är en viktig match och jag hoppas att vi kan vända den form som vi haft på sistone. Vi har inte nått upp i rätt nivå i Allsvenskan så om vi vinner den här matchen kan det nog ge oss självförtroende och få in oss på rätt spår igen, avslutar ”Chili”.

Foto: Kenth Norberg

Attachment

l