Moon lämnar DIF

160213 Djurgårdens Seon-Min Moon med bollen under träningsmatchen i fotboll mellan Djurgården och Ålesund den 13 februari 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

 

Seon-Min Moon och Djurgården avslutar kontraktet och Moon flyttar hem till Sydkorea.

Seon-Min Moon kom till Djurgården från Östersund under sommaren 2015 i ett läge när Djurgården hade sålt Martin Broberg och just fått Harris Radetinac långtidsskadad och behövde förstärkning på högerkanten. Det blev 10 allsvenska matcher och ett mål under hösten. Lika många matcher och mål blev det 2016 under en säsong som dessvärre präglades av skador. Fler matcher i Djurgården blir det inte, i dagarna kom Moon och Djurgården överens om att bryta kontraktet.

– Vi har diskuterat en del under hösten och Moon har förklarat att han har hemlängtan. Nu har vi bestämt att vi går skilda vägar och att han flyttar hem till Sydkorea där han kommer att försöka hitta en ny klubb. Han har störts av en del skador under året och inte kunnat nå upp till den nivå han har i sig som fotbollspelare, men han har varit en mycket omtyckt person i laget och i föreningen och vi önskar honom all lycka framöver, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Moon själv visar blandade känslor när han berättar om beslutet, han menar att tiden i Djurgården har varit väldigt bra men att hemlängtan samtidigt är stor.

– Det är bara jag, mamma och pappa och jag har varit utomlands i sex år nu och jag längtar hem väldigt mycket. Jag var hemma i Sydkorea i somras och sedan dess har jag känt att jag vill komma hem igen. Men det har varit en väldigt bra tid i Djurgården. Jag har fått många nya vänner, haft bra lagkamrater, ledare och alla som finns i föreningen har varit fantastiska.  Jag har verkligen trivts. Dessutom har det varit fantastiskt att få spela matcher inför Djurgårdens fantastiska publik, jag har aldrig spelat inför bättre publik. Det kommer jag att ta med mig. Jag har verkligen fått ett djurgårdshjärta under min tid här och jag kommer att följa hur det går för laget även från Sydkorea. Jag önskar hela Djurgården all lycka framöver, säger Moon.

Djurgården Fotboll tackar Seon-Min Moon för tiden i Djurgården och önskar lycka till i den fortsatta karriären.

l