Mot 2500 säsongskort i klacken 

Sveriges mest högljudda supportrar har sin hemvist på Sofialäktaren på Tele2 Arenas södra kortsida. Sedan flytten från Stadion till Tele2 Arena 2013 har vi fått uppleva flera fantastiska läktarinsatser när en fullproppad klacksektion unisont sjungit fram laget.

Klacken på Sofialäktaren är navet i den levande supporterkulturen på Djurgårdens hemmamatcher. Även om vi Djurgårdare är bortskämda med att även ha Sveriges bästa sittplatspublik är det klacken som maler på med sång oavbrutet under 90 minuter. Det är mot klacken de flesta sneglar när man fortfarande är lite för ung för att få mammas och pappas tillåtelse att stå där själv. Det är i klacken många träffar vänner för livet. Det är i klacken som måljublet känns lite bättre.

Djurgården Fotboll vill tillsammans med Järnkaminerna och Sofialäktaren nå 2 500 sålda säsongskort i klacken 2018. För att nå dit har vi valt att behålla våra låga säsongskortspriser så att ung som gammal har möjlighet att följa hela säsongen från klacken. Vi kommer även att sälja säsongskort i klacken fram till  och med 30:e april.

– Vi har satt som mål att sälja 10 000 säsongskort 2018, varav 2500 säsongskort i klacken. Det skulle innebära nytt rekord och en ökning med ca 300 säsongare i klacken jämfört med 2017. Vi tror inte alls att det är omöjligt och vi ligger väldigt bra till jämfört med tidigare säsonger, en anledning till detta är att vi påbörjat säsongskortsförsäljningen i ett tidigare skede jämfört med tidigare år, säger Tomas af Geijerstam.

– Vi har haft en stadig ökning av antalet säsongare på Sofialäktaren sedan vi flyttade in 2013. Vi hoppas att 2018 inte blir något trendbrott. Vi inleder ju allsvenskan med tre hemmamatcher då vi är ganska säkra på att alla klackbiljetter kommer ta slut (Trelleborg, Malmö FF, Hammarby reds. anm.). Jag hoppas att folk passar på att bidra till att vi når vårt mål på 2500 säsongare genom att köpa nu när lönen finns på kontot, säger Viktor Adolfsson, ordförande i Järnkaminerna.

– Vi har just nu sålt 6593 säsongskort, vilket kan jämföras med 2017 då vi hade sålt 4642 den 31:a januari. 2018 har med andra ord alla möjligheter att blir riktigt bra på säsongskortsfronten, avslutar Tomas af Geijerstam på Djurgården Fotboll.

Attachment

l