Möt Samuel Larsson – ny målvakt i U19

Precis som A-laget är DIF U19 också i rekryteringstagen och nyligen anslöt en ny målvakt till truppen i form av 189 cm långe Samuel Larsson. Han kommer närmast från IK Frej – där han tränat med Nikos Gkoulios – och nu är han på plats för spel med DIF. Att han dessutom fick kliva rakt ut för träning med A-laget på Kaknäs i fredags som ersättare för skadade tredjemålvakten Oscar Jonsson (som fick en tuff smäll i bröstet i U21-matchen, mer info kommer) var en extra bonus för Samuel vars hjärta klappar för Djurgården.
– Det känns väldigt kul att få komma till en stor förening som Djurgården, väldigt inspirerande. Jag är ju djurgårdare själv så det är klart att det är en dröm att få komma hit och spela fotboll, säger Samuel.

Hur ser din bakgrund ut?
– Jag började i Viggbyholm. Sedan spelade jag i ett år i AIK, gjorde sex år i Djursholm och nu senast kommer jag från IK Frej.

Så då genomled du ditt år i AIK?
– Ja, så var det men det är lyckligtvis över nu.

Vilken typ av målvakt är du?
– Utanför planen är jag ganska lugn men när jag kommer in på planen så försöker jag ta för mig. Ha ett bra surr och styra spelarna runt omkring mig med pondus. Jag försöker alltid att leda försvaret.

Vilka styrkor har du som målvakt?
– Ganska stark i luften skulle jag säga och sedan är det som sagt att styra mina medspelare.

…och vad behöver utvecklas?
– Fötterna, det är något som alltid kan förbättras. Ska man vara en modern målvakt måste man ha bra fötter och det kan man alltid jobba vidare på, både i det korta och långa spelet.

Hur känns det att komma direkt ut på Kaknäs och träna tillsammans med A-laget?
– Det är skitkul att kliva in här första veckan och träna med Andreas Isaksson. Självklart väldigt inspirerande och motiverande för mig.

Jag antar att du känner Nikos Gkoulios (målvaktstränare i DIF) sedan tiden i IK Frej?
– Ja. jag hade honom när jag spelade i IK Frej så jag känner honom bra. En väldigt duktig målvaktstränare.

Slutligen, hur ser framtidsdrömmarna ut?
– Självklart att spela för Djurgården i Allsvenskan. Det har alltid varit en dröm för mig och det är det jag siktar på.

Attachment

l