Mycket på gång för Joseph Ceesay

Det har hänt en hel del för Joseph Ceesay på sistone. Han blev uttagen i den blågula 25-mannatruppen inför P19-EM i Georgien och har dessutom fått sk dubbel spelbarhet vilket innebär att han gjorde sin första match för Vasalund i söndags mot Enskede IK.

Djurgårdens vindsnabbe yttermittfältare gjorde ett avtryck omedelbart då han med halvtimmen spelad dundrade in ett mycket vackert mål (se det här), helt otagbart för Oscar Jonsson i Enskede-kassen.
– Det var en ganska bra match för min del och det är alltid roligt att göra mål på sina egna lagkamrater, garvar Joseph med en blinkning åt Oscar som precis går förbi honom ute på Kaknäs.

Det var lite oväntat för många av oss att du plötsligt stod noterad som målskytt i Vasalund i helgen, det måste ha varit snabba puckar?
– Det blev klart en dag innan matchen då jag började träna med dem. Så det kom lite plötsligt men nu är jag där och spelar och det känns bara positivt.

Kommer du att fortsätta att spela matcher med Vasalund i sommar också?
– Det är möjligt att det blir så. Inget är bestämt än så vi får se vad som händer.

Utöver det är du även kallad till P19-landslagets trupp för läger på Bosön med eventuell fortsättning i EM i Georgien.
– Det är så klart alltid roligt att bli kallad till landslaget. Nu handlar det ju först om ett läger och sedan tar de ut truppen på 18 man efter det. Men det är roligt att vara med så här långt.

Du får sällskap av Besard Sabovic och Felix Beijmo på lägret också…
– Det är alltid roligt att ha folk från sin egen förening som är med och spelar så det är bara positivt.

Hur ser du på möjligheterna att ta en plats bland de 18 spelare som reser till EM? 
– Jag kommer att göra mitt bästa och ska visa vad jag går för. Sedan får vi se vad som händer.

Attachment

l