Nu startar Futsalsäsongen

Djurgården överraskade rejält förra året då man som nykomlingar tog sig till semifinal i Futsalligan. Nu väntar en ny säsong med nya förutsättningar. Förra året var högsta divisionen uppdelad i två serier med totalt 16 lag, i år är det en rak serie med 14 lag och dubbelmöten som gäller. Det blir inget slutspel utan den som leder serien efter sista omgången kan titulera sig svenska mästare. Nya lag från söderserien är bland annat IFK Göteborg och Halmstad BK, kvar sedan tidigare finns bland annat Stockholmskonkurrenterna Hammarby.

Djurgårdens premiärmatch spelas mot Norrköping Futsal Klubb söndagen den 14 oktober klockan 16.30 i Eriksdalshallen.

Spelare som lämnat
Laget har tappat några spelare sedan förra säsongen. Emil Gustavsson och lagkaptenen Andreas Johansson har båda lagt skorna på hyllan. Landslagsmeriterade Andreas Tranquist lämnar för studier i Costa Rica och Christoffer Hagsell som efter avklarade studier i Stockholm flyttar hem till Norrköping.

Nyförvärv
23-årigemålvakten Joakim ”Bellman” Andersson lämnar mästarlaget IFK Uddevalla för Djurgården. Ett annat spännande nyförvärv är Stephan Eriksson som hämtas från Carioca Futsal Club från Perth i Australien. Jesper Sommensjö kommer från fotbollslaget Järla IF och gör debut i Futsalligan. Dessutom ansluter den blott 15 åriga målvakten Reza Akhlagi som trots sin ålder har gjort ett stort intryck under sin tid i klubben.

– Vi känner oss väldigt nöjda med de nyförvärv vi gjort, men det kommer att presenteras ytterligare några nyförvärv under oktober. Lite extra intressant med dessa är att det är namn som djurgårdspubliken känner väl till. Trots lite förändringar är 75 procent av truppen stockholmare och djurgårdshjärtat bankar hårt hos de flesta i laget. Det gör det lätt för en tränare att motivera laget inför matcherna, säger coachen David Bergqvist.

Djurgården hade en hel publik på läktaren förra året. För den som inte var där eller tidigare sett en futsalmatch kan sporten beskrivas som en kombination av det snabba spelet i hockeyn och den tekniska delen från fotbollen. I Stockholm spelas det futsal från SFL ner till division 3. Djurgården spelar sin andra säsong i högsta serien och målsättningen på lite sikt är mycket hög.

– Vi bygger och utvecklar hela tiden för att nå vår målsättning att inom fem år var nordens ledande futsal lag. Väldigt roligt är att även vårt damlag spelar i högsta serien i år, och det är ett väldigt namnkunnigt lag vi ställer på plan. Vi har givetvis samma målsättning för damerna som för herrarna, berättar Bergqvist.

Futsallagets matcher i SFL hittar du i under ”matcher” på dif.se. Nästkommande match finns även i matchrutan på förstasidan.

Biljetter till futsalmatcherna hittar du här.

DIF Futsal har även en egen hemsida som du hittar här.

Foto: Kenth Norberg
Nedre bilden: David Bergqvist, coach DIF Futsal

Attachment

l