Ny akademichef i DIF Fotboll


Christian Gentile blir ny chef för Djurgården Fotbolls akademiverksamhet.

Det är en återvändare som blir akademichef i Djurgården Fotboll när Tommy Davidsson snart går i pension. Christian Gentile, 34 år, är tillbaka i klubben efter fyra år som sportchef i Shanghai, Kina. Gentile har UEFA B-diplom och har dessutom tre års studier vid Malmö Högskola i ämnet Sports management. Han har också två års utbildning till Idrottskonsulent på Bosön Idrottshögskola och ett år vid University of Canberra, Australien, i Business Management. Så det är en välutbildad person med erfarenhet från många olika kulturer som tar steget tillbaka in i Djurgårdens verksamhet. Gentile inledde arbetskarriären i Djurgården under åren 2004-2009 då han var sportsligt ansvarig för verksamheten för åldrarna 6-12 år och utvecklade akademiverksamheten vid Engelbrektskolan. Han har även fyra års erfarenhet av att arrangera Milan Junior Camp i Stockholm och Göteborg.

– Vi är mycket glada åt att Christian Gentile väljer Djurgården Fotboll när han återvänder till Sverige. Eftersom vi fick in väldigt många ansökningar, varav flera var riktigt kvalificerade kandidater, var det en svår och ganska lång beslutsprocess. Efter ett flertal möten med de mest aktuella kandidaterna kom vi fram till att Gentile var den vi ville ha, säger Ola Danhard, verksamhetschef på Hjorthagen.

– Jag är oerhört förväntansfull och känner mig entusiastisk inför uppdraget. Det skall bli spännande att fortsätta det arbete Tommy Davidsson har påbörjat och som blir ett kontinuerligt utvecklingsarbete enligt de riktlinjer Djurgården Fotboll har, säger Christian Gentile.

Christian Gentile kommer formellt att börja sitt arbete 1 juli men kommer eventuellt att vara på plats några dagar innan. Första arbetsuppgiften blir att åka till Halmstad tillsammans med Tommy Davidsson på en konferens för akademichefer. Christian blir som akademichef bland annat ansvarig för den nivågrupperade verksamheten från 10 till 19 år samt fotbollen i skolverksamheten.

Attachment

l