Ny nolla för Niklas mot Göteborg?

Djurgårdens norske försvarsspelare Niklas Gunnarsson började den allsvenska säsongen vid sidan av planen men har startat många matcher på sista tiden. I matchen mot Örebro senast hjälpte han till att hålla tätt bakåt, under första halvlek tillsammans med Jacob Une Larsson och efter paus med Marcus Hansson. Efter ett träningspass på Kaknäs berättade “Gunnar” om sin syn på säsongsinledningen och om hur viktiga supportrarna är för laget.

Niklas, hur har början av serien varit för dig?
– Jodå, det har flutit på bra. Jag spelade i stort sett alla matcher ifjol när jag kom hit, så min målsättning för denna säsong var att spela allt. Nu har det inte riktigt blivit så, men jag har spelat de fem senaste matcherna och det har gått bra. Vi har tagit tio poäng på dessa matcher, och jag är nöjd över att få vara en del av ett fotbollslag som presterar bra för ögonblicket.

Det gick bra för dig och laget i Örebro senast?
– Det gjorde det. Egentligen är det ju en väldigt tuff bortamatch på förhand, men vi gjorde det bra. Vi började starkt och hade sen en lite sämre period i mitten av första halvlek, men så fick vi det psykologiskt viktiga målet som betydde 2-0 strax innan halvtid. Det kändes lite som att vi dödade matchen där och efter paus tycker jag att vi gick in och körde över dem. Det blev en väldigt skön vinst till slut!

Det var väldigt många supportrar på plats i Örebro, påverkar det prestationen på planen tror du?
– Det betyder väldigt mycket att det är så många fans på plats när vi spelar. I söndags kändes det som att det var fler på arenan som höll på Djurgården än på Örebro. Det uppskattar vi i laget enormt! Självklart kan det inom fotbollen ibland vara lite svart eller vitt, att supportrarna ställer upp när det går bra men inte när det går sämre, men under min tid i Djurgården tycker jag att fansen har varit kanonbra hela tiden.

Hur går tankarna inför måndagens möte med IFK Göteborg?
– Det blir en tuff match. Jag tror att det är en match som kan betyda mycket för resten av säsongen. Vinner vi så kommer det kännas som att vi är riktigt, riktigt på gång och att vi kan etablera oss där uppe bland topplagen. Vi är taggade!

Vad har du att säga till de djurgårdare som inte har bestämt sig för om de ska gå på måndagens match eller inte?
– Först och främst spelar vi väldigt bra fotboll just nu och producerar många mål och målchanser. Sju mål på de senaste två matcherna säger en hel del! Samtidigt har vi hållit nollan fyra gånger på sju matcher, det är också imponerande.
– Jag tror att det kommer att bli en riktigt fin atmosfär på måndagens match och för oss på planen är det enklare att lyckas ju fler fans vi har bakom oss. Det är ingen underdrift att säga att fansen är vår tolfte spelare, till exempel hjälpte supportrarna oss väldigt mycket under matchen mot Norrköping och bidrog till att vi kunde komma tillbaka och kvittera tre gånger. Jag tycker att alla djurgårdare som var på den matchen kan känna sig delaktiga i att vi fick med oss en poäng till slut. Nu hoppas vi på storpublik mot IFK Göteborg!

Djurgården möter IFK Göteborg måndagen 15 maj 19:00 på Tele2 Arena

Attachment

l