Ny nolla för Käck mot Malmö?

Elliot Käck har just avslutat ett intensivt träningspass på Kaknäs när vi fångar upp honom för att byta några ord om bland annat Andreas Isaksson och om hur spelarna i laget börjar hitta varandra bättre och bättre på planen.

Tjena Elliot! 3-0 mot Elfsborg senast, det måste varit väldigt skönt?
– Absolut, det var en väldigt bra match från vår sida. Med den starten vi fick så blev det väldigt lätt under resten av matchen. Jag tycker nog att vi har startat ganska bra i alla de tre matcher vi hittills spelat, skillnaden nu var att allting flöt på både i försvarsspelet över hela banan och i anfallsspelet. Vi skapade sjukt mycket chanser och var täta bakåt, skönt!

Dessutom två raka nollor, det känns som att det var ett tag sen sist?
– Ja, förra året blev det väl inte så många av den varan… Men det är såklart väldigt skönt som försvarsspelare att inte släppa in några mål. Spelar man i backlinjen vill man hålla nollan!

Hur är det att ha Andreas Isaksson som sista utpost längst bak?
– Det är helt klart väldigt skönt! Nu släppte vi till någon chans senast, men då är han där och gör en kanonräddning. Det är en stor trygghet för oss i backlinjen att ha honom bakom oss.

MFF borta på måndag, hur är känslan i gruppen inför det mötet?
– Det känns bra, det gäller bara att fortsätta på samma spår nu. Vi har börjat få ihop gruppen mer och mer, alla nya spelare börjar hitta sin roll och vi lär oss mer och mer om varandra för varje dag som går. Tidigare under säsongen var det lite jobbigt när det kom in så pass många nya spelare, man vet inte riktigt hur man ska förhålla sig till varandra och hur man ska löpa och så vidare. Allt sånt sätter sig mer och mer ju mer man tränar med varandra, det säger sig ju självt. Jag, Kim och Othman börjar till exempel förstå varandra bättre nu, vi lär oss mer om vem som vill ha bollen var och hur man ska röra sig på planen. Matchen senast var som sagt ett stort fall framåt!

Attachment

l