Nyheter inom knatteverksamheten

 

Djurgårdens knatteverksamhet utvecklas och står inför en hel del förändringar inför 2018.

Mattias Larikka började vid årsskiftet som ansvarig för Djurgårdens ungdomsverksamhet från 6 till 9 år. Ett av hans första uppdrag har varit att titta över knatteverksamheten för sex- och sjuåringar, och till säsongen 2018 sker det en del förändringar.
– Vi har tittat över verksamheten för att se vad vi kan göra ännu bättre. Vi har bland annat valt att utöka knatteskolans verksamhet så att den inrymmer både 6- och 7-åringar. Vi slopar alltså de så kallade knattelagen när de är 7 år och väntar med att starta traditionell lagverksamhet tills det att spelarna fyller 8 år. Detta beror framför allt på att vi vill att barnen ska få en så bra start som möjligt på deras fotbollsutbildning hos oss i Djurgården, men även för att det först är från 8 år man börjar med seriespel och 5v5 fotboll – helt i linje med SvFFs riktlinjer, berättar Mattias.

– En annan stor nyhet är att man som 7-åring får välja om man önskar träna en eller två gånger i veckan med Knatteskolan – helt baserat utifrån spelarens eget intresse och behov. Vi utökar också antalet tillfällen, från tidigare 10-12 veckor som knatteskolan bedrivs till 16 veckor. Det tycker vi är bra.

Knatteverksamheten har tidigare bedrivits på Gärdet, men nu kommer även de yngsta spelarna att få sin verksamhet på en riktig fotbollsplan.
– Vi har bestämt oss för att flytta verksamheten från Gärdets sportfält till Hjorthagens IP. För många barn är Knatteskolan den första organiserade fotbollsverksamhet som de kommer i kontakt med, och att då få köra sina första träningar på en riktig idrottsplats kommer såklart att ge ett starkt intryck och förhoppningsvis ha en positiv inverkan på deras fortsatta fotbollsintresse, säger Mattias.

En riktig fotbollsplan även för de yngsta spelarna alltså, men även vad gäller innehållet finns det förändringar.
– För att spetsa till fotbollsutbildningen ytterligare för våra små knattar så kommer varje träningstillfälle ha ett centralstyrt träningsinnehåll som alla ledarna i knattegrupperna kommer följa. På så sätt kan vi bättre kvalitetssäkra innehållet, följa en tydlig spelarutbildningsplan och samtidigt göra träningen mer jämlik över grupperna. Allt för att barnen ska få en så bra start och utbildning till spelet fotboll som möjligt!

Här kan du anmäla ditt barn till knatteskolan.
Har du frågor om knatteskolan så kan ni kontakta Mattias Larikka på telefon 073-623 05 20 eller via mejl mattias.larikka@dif.se.

Välkomna till en ny säsong med Djurgården Fotboll.

Se en intervju med Mattias Larikka om knatteskolan här.

Attachment

l