Nytt damlag i DIF Futsal

 

2016 tog Djurgårdens IF steget in i futsalen på herrsidan. Redan då var målsättningen att även ha ett representationslag på damsidan. Nu är nästa steg i den målsättningen taget och vi är stola över att kunna meddela att Djurgården till säsongen 2018/2019 kommer ha ett representationslag i futsal även på damsidan. Laget är sedan en tid tillbaka anmält och kommer spela i RFL som är den högsta serien i futsal för damer. Laget kommer initialt att ledas av David Bergqvist och Fredrik Jansson.

Redan nu kan man konstatera att intresset för Djurgården futsal dam är stort, flera spelare med kapacitet att representera det nybildade landslaget har redan valt att vara med på satsningen. Dessa spelare tar utöver sina Djurgårdshjärtan med sig ett driv att utvecklas och ser möjligheterna att snabbt kunna konkurrera i den absoluta toppen. Målsättningen är som alltid inom Djurgårdsfamiljen, att vara bäst, bäst i stan och bäst i Sverige.

– Det här känns riktigt kul, vi har strävat efter detta en tid och nu är det klart. Vi har redan en bra stomme spelare på absolut högsta nivå klara och vi har en del spelare som vi skall föra en dialog med. Mycket är klart kring och runt laget, men rekryteringen av spelare och ledare fortsätter. Vi har flera krockar ute, men självklart finns det spelare, ledare och tränare som vi inte känner till. Är det någon läsare som har tips på någon eller kanske att själv är intresserad och har nivån att spela på denna nivå så mejla oss gärna på futsal@dif.se , säger David Bergqvist som är sportsligt ansvarig för DIF futsal.

När det gäller herrarna så kommer högsta serien från och med nästa år bli en rak serie med 26 omgångar där Djurgården bland annat får möta Hammarby, IFK Göteborg, Halmstad BK och Örebro SK. Dessutom är det klart att Eurosport kommer att gå in och sända matcher från serien under säsongen. Förberedelserna för nästa säsong pågår just nu för fullt.

– Vi håller på att bygga ut organisationen kring det sportsliga, men även på andra områden. Spelarrekryteringen är i full gång och vi kommer förstärka och bredda laget. Bland annat är IFK Uddevallas målvakt Joakim ”Bellman” Andersson och Stephan Eriksson från Carioca Futsal Club i Perth klara. Men vår uttalade filosofi om att laget skall ha en lokal anknytning med Djurgårdshjärta är inget vi tullar på och vi för även dialoger med några tidigare Djurgårdsspelare, säger huvudtränaren David Bergqvist.

 

Attachment

l