Oavgjort för U21 mot AFC

U21-allsvenskan
Djurgården-AFC Eskilstuna 2-2 (1-1)
0-1 Henrik Norrby (22)
1-1 Julian Kristoffersen (26)
1-2 Kerfala Cissoko (48)
2-2 Oscar Pettersson (66)

Laget
Tommi Vaiho
Johan Andersson, Alexander Abrahamsson (Daniel Johnsson, 65), Patrick Pettersson Hafoka, Matteo Catenacci (Yonis Hakim, 38)
Edward Chilufya, Hampus Finndell, Oliver Granberg, Oscar Pettersson
Yura Movsisyan, Julian Kristoffersen (Noel Holm, 74)

Djurgården fick 2-2 mot AFC I den näst sista omgången av U21-allsvenskans vårserie. AFC tog ledningen två gånger, men Djurgården kund komma tillbaka lika många gånger och ett oavgjort resultat får ses som ganska rättvist i en svängig match. Matchens höjdpunkt var Oscar Petterssons mål i krysset, ett mål ni kan se på DIFTV som visar highlights från matchen.

– Det är en rätt svår match att bemästra, det är inget av lagen som får någon riktig stabilitet i spelet. När lagen försöker etablera spel så blir det bolltapp och kontringarna avlöser varandra. Matchen utvecklar sig inte i någon riktig linje och det är många gånger slumpen som avgör. De får ett ledningsmål då vi inte är på tårna vid andrabollen efter en fast situation, men vi gör ett rätt snyggt kvitteringsmål genom Kristoffersen. Sen hinner andra halvlek knappt börja innan de tar ledningen, åter igen efter ett bolltapp. Vi har en bra period efter det och gör ett snyggt kvitteringsmål, men några fler mål blir det inte. Det blir lärorikt för spelarna att titta på detta i efterhand och se vad vi gör för fel, menade coachen Hugo Berggren.

Reglerna för U21-allsvenskan är dock annorlunda än vad vi tidigare meddelat. Endast ett av sju lag åker ut inför höstserien och ersätts av ett lag från U21-superettan. Alla lag börjar höstserien på noll poäng.

 

Attachment

l