Oavgjort mot Kristianstad

Damallsvenskan
Djurgården – Kristianstads DFF 1-1 (0-0)
0-1 Alice Nilsson (72)
1-1 Sheila van den Bulk (85)

Laget
Gudbjörg Gunnarsdottir
Petronella Ekroth, Kim Sundlöv, Ingibjörg Sigurdardottir, Portia Boakye
Fanny Andersson, Irma Helin, Sheila van den Bulk, Evelina Finndell
Tilde Lindwall (Wilma Sjöholm 66), Michelle Wörner

Djurgården tog en poäng i matchen mot Kristianstad DFF efter att Sheila van den Bulk kvitterat från straffpunkten.

Djurgården kom till match med en tunn trupp. Utöver de tidigare långtidsskadorna saknades även Mia Jalkerud för dagen. Detta innebar att Evelina Finndell tog en mittfältsplats i startelvan och Michelle Wörner hoppade upp ett snäpp för att göra Tilde Lindwall sällskap i anfallet.

Djurgården inledde något avvaktande och Kristianstad förde spelet, dock utan att imponera särskilt mycket framåt. Djurgården var disciplinerade i defensiven och gjorde det svårt för motståndarna att komma till avslut. Riktigt farligt blev det bara ett par gånger när Kristianstad via inlägg kunde hota i straffområdet. För Djurgårdens del gällde det att utnyttja de kontringslägen som uppstod och laget lyckades skapa bra chanser, men inget som resulterade i något skarpt avlsut. Första halvlek slutade mållöst, ett resultat som speglade de första 45 väl.

Under andra halvlek fortsatte Djurgården kriga på medan Kristianstad kom aningen närmare ett ledningsmål. I den 66:e minuten gjorde Djurgården sitt enda byte då Tilde Lindwall klev av och Wilma Sjöholm gick in och tog positionen på topp. Allt som tiden gick började det kännas som att ett oavgjort resultat skulle vara en liten vinst för det skadedrabbade Djurgården. I den 72:a minuten kom dock målet från Kristianstad och det var Alice Nilsson som slog till med pannan. Målet gav en del energi till Djurgården som skapade chans för kvittering redan i situationen efter via en pigg Portia Boakye på vänsterkanten. Med fem minuter kvar av ordinarie speltid var Boakye återigen framme i offensiven och i jakt på bollen fick hon en knuff i straffområdet. Domaren Pernilla Larsson pekade på straffpunkten, och Sheila van den Bulk, för dagen iklädd kaptensbindel, förvaltade sin chans väl och gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Kvarvarande minuter av matchen blev de allra mest spännande där flera chanser uppstod. I den första tilläggsminuten fick Kristianstad en hörna som tvingade Gudbjörg Gunnarsdottir till en klassräddning. Det som återstod av tilläggstiden handlade dock mest om Djurgården. De blårandiga radade upp ett par chanser och allra närmast kom Wilma Sjöholm i ett friläge. Avslutet var dessvärre alldeles för tamt. Matchen slutade 1-1.

Nästa hemmamatch

En match till spelas innan det blir sommaruppehåll i Damallsvenskan, men det är en bortamatch för Djurgården som möter Vittsjö nästa helg, 7/7 kl 14:00. När serien sparkar igång igen i augusti väntar två bortamatcher innan damerna är tillbaka på Stadion för att ta emot Kalmar.

Djurgården – IFK Kalmar, lördag 25 augusti 15:00, Stockholms Stadion

Attachment

l