Oavgjort mot Levski

_EWP2398_x800

Det var otroligt bra stämning på nationalarenan i Sofia när Djurgården och Levski kom in på planen, nog för att det var en vänskapsmatch och även Djurgården fick applåder vid line up, men sedan gjorde publiken allt för att lyfta fram sitt lag.

Levski började bestämt och satte omedelbart hög press på Djurgården på det hala och lite chansartade underlaget, men Djurgården jobbare hårt och organiserat för att hålla emot och stack även upp själva emellanåt. Efter 8 minuter kom Sebastian Andersson förbi sin försvarare precis utanför straffområdet och blev nerdragen. Kevin Walker tog hand om frisparken på bästa sätt och gav Djurgården ledningen.

– Sebastian gör det bra som slår sin försvarare och blir fälld precis utanför straffområdet, jag får frisparken över muren och på mål och då har man chans att sätta den, det var skönt att se den gå in, menade Kevin Walker.

Levski hade mycket boll i halvleken, men även Djurgården lyckades med jämna mellanrum etablera ett anfallsspel, där emellan hade man ett antal omställningar som kunde ha resulterat. Båda lagen pressade motståndarna redan från uppspelsfasen vilket gjorde att chanserna dock blev ganska få och sällan så farliga.

– De har bollen mer än vi i halvleken men vi får ju en bra start med Kevins utsökta frispark. Det hettar väl till i någon situation där de får lite för bra skottläge, men annars har vi bra kontroll i försvarsspelet. Vi får en väldigt lärorik halvlek där vi får lära oss hur vi tar oss ur en hård press och hur våra forwards samarbete varandra och med övriga laget, menade tränaren Pelle Olsson.

Djurgården firar mål mot Levski Sofia

Under mängder av rök och bomber från läktaren rivstartade Levski den andra halvleken och kunde kvittera redan efter fyra minuter, ett skott styrde på Fredrik Stenmans fot och ställde Kenneth Höie i målet helt, ingenting vare sig Stenman eller Höie kunde göra något åt. Halvleken fortsatte som den första, Levski hade mycket boll men Djurgården fick under sekvenser fast bollen på motståndarnas planhalva, oftast var det dock via omställningar som man skapar chanser. Ledningsmålet kom på en ny fast situation, Kevin Walker slog en väl avvägd hörna från vänster som Fredrik Stenman nickade in i mål med fyra minuter kvar.

– Det var skönt eftersom vi hade varit ganska tillbakapressade ett tag innan. Jag kom upp vid första stolpen och kunde nicka upp den i nättaket. Vi fick jobba hårt i backlinjen matchen igenom, det hade ett rejält spelövertag emellanåt, men jag tycker att vi gjorde det otroligt bra, menade Fredrik Stenman.

Det såg ut som om Djurgården skulle hålla ledningen matchen ut, men på övertid lyckades Levski åter kvittera, en diagonal boll in i straffområdet gick över alla försvarsspelare, inklusive Höie, och stöttes in från nära håll vid bortre stolpen.

– I andra halvlek så kommer ju målet lite tidigt, det är lite oturligt när ett skott styrs på en av våra backar och stället Höie. Sen tycker jag att vi gör det bra, vi kliver på stenhårt och trots dåligt fäste så försöker vi att press och jaga dem, men halvleken går i vågor. Sedan gör vi 2-1 på hörnan som Stenman med fin timing nickar in efter en fint slagen boll av Walker. Det är nära att vi håller ihop det, men de lyckades kvittera igen, menade Pelle Olsson.

_EWP743_x350

Vänskapsmatchen slutade därmed broderligt oavgjort och Pelle såg inte alltför bekymrad ut över det sena kvitteringsmålet.

– Det är alltid stärkande att vinna så det hade jag gärna gjort även om resultatet egentligen inte är så viktigt i en sådan här match. Men prestationen är bra och det var en väldigt nyttig och lärorik match för många av våra spelare. Det var väldigt halt och svårt att ha kontroll på bollen och det gällde att välja svårighetsgrad på den egna tekniken så man inte gjorde det för svårt för sig. Men jag tycker att vi hanterade det bra och att vi hade några anfall som kunde ha resulterat.

Kevin Walker var också nöjd med matchen, men inte helt nöjd med domarens insats och hur motståndarna utnyttjade det genom att emellan åt lägga sig lite väl lätt.

– Men det är en nyttig erfarenhet för oss, det lärde vi oss massor på, menade Kevin.

Två A-lagsdebutanter fick vi även se, mittbacken Michael Jahn (-96) fick några minuter på topp (!) och Kevin Deeromram (-97) fick drygt tio minuter på kanten.

– Det var skitkul att få komma in för första gången, det är ju det man vill. Sen vill jag ju gärna vara mittback, men just den här gången var det bara kul att få spela, sa Michael.

– Riktigt kul att få göra A-lagsdebut nyss fyllda 18 år. Det gick helt ok, förutom ett gult kort som jag inte borde tagit, menade Kevin.

Levski Sofia – Djurgården 2-2 (0-1)
0-1 Kevin Walker (8)
1-1 Atanas Kurdov (49)
2-1 Fredrik Stenman (86)
2-2 Iliya Dimitrov (91)

Laget
Hampus Nilsson (Kenneth Höie, 46)
Stefan Karlsson (Kevin Deeromram, 80), Emil Bergström, Fredrik Stenman, Elliot Käck
Jesper Karlström, Alexander Faltsetas (Tim Björkström, 46), Kevin Walker, Daniel Berntsen
Sebastian Andersson (Michael Jahn, 89), Tino Kadewere (Soo Yong-Yoon, 80)

Jesper Arvidsson avstod spel av säkerhetsskäl.

 

Attachment

Djurgården firar mål mot Levski Sofia
l