Offensiv urladdning gav seger mot Halmstad

Offensiv urladdning gav seger mot Halmstad

DIF levererade en övertygande offensiv hemma mot Halmstad och vann med 4-2 efter mål av Sebastian Andersson, Seon-Min Moon, Sam Johnson och Daniel Berntsen.

Djurgården klev ut på ett soligt Tele2 Arena med en hel del förändringar i startelvan där Jesper Arvidsson fick lämna återbud pga feber och Jesper Karlström tvingades avstå efter att ha åkt på en bristning i låret. Sebastian Andersson, Seon-Min Moon, Fredrik Stenman och Elliot Käck klev alla in från start mot ett Halmstad som gått segerlösa sex matcher i rad.
Men det blev långt ifrån någon promenad i parken skulle det visa sig även om Djurgården tog kommandot inledningsvis och skapade tryck med en hel del hyfsade chanser. Inlägg och inspel från båda kanterna dunkades in frekvent och riktigt nära var det i 8:e minuten för Alexander Faltsetas som måttade ett skott inne i boxen som smet metern utanför.

DIF fortsatte att trycka på och Sebastian ”Basse” Andersson visade god målhunger även om hans avslut på pigge Seon-Min Moons högerinlägg gick strax utanför.
Halmstad stack sedan emellan i en farlig omställning där Eric Smith prickade målställningen, men DIF fortsatte oförtrutet att mata på framåt och Kerim Mrabti sköt över i ett utmärkt läge efter en framspelning av Sebastian Andersson.

Men nollan skulle spräckas och det var ”Basse” som gjorde det. Daniel Berntsen lurade bort sin försvarare rejält nere vid kortlinjen och slog ett perfekt avvägt inlägg som ”Basse” kyligt skallade in bakom Stojan Lukic i HBK-kassen.

150829 Djurgårdens Sebastian Andersson jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Halmstad den 29 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135435

Målet blev dock en väckarklocka för Halmstad som började att jobba sig in i matchen. Zimbawier tycks ju vara en het trend i Allsvenskan och HBK:s nyförvärv Matthew Rusike visade att även han håller hög klass. I 32:a minuten tog Rusike emot bollen strax utanför straffområdet, vände runt, prickade skickligt in bollen och det var kvitterat.
Mer skulle det tyvärr bli i 42:a minuten när Rusike på nytt visade prov på sin målfarlighet. Än en gång fiskade han upp en boll, vände runt och satte bollen otagbart precis innanför Höies vänstra stolpe.

En chockartad utveckling av matchen för Djurgården som dock inte lät sig nedslås utan inledde kvitteringsjakten omgående. Sebastian Andersson var framme med en farlig nick och i den sista av de fyra övertidsminuterna skulle sedan 2-2 komma. Seon-Min Moon tog emot bollen i straffområdet, tråcklade sig i genom den gröna försvarsmuren och stänkte in kvitteringen med ett hårt vänsterskott.

150829 Djurgårdens Seon-Min Moon jublar efter att han har gjort 2-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Halmstad den 29 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135435

Att det var ett så kallat psykologiskt viktigt mål var ett solklart understatement och DIF kunde gå in i andra halvlek med en skön medgångskänsla.

DIF rivstartade sedan den andra halvleken och tog initiativet direkt i 47:e minuten. Ett högerinlägg svepte förbi Sebastian Andersson men bakom fanns Sam Johnson lurande som dundrade upp bollen i nättaket.

Tio minuter senare var det dags igen. Daniel Berntsen, som var rejält på hugget under hela matchen, visade tydligt att han ville lägga beslag på en frispark ett par meter utanför straffområdet. Träffen var perfekt och bollen sveptes perfekt in bakom Stojan Lukic i HBK-målet.
– Jag tyckte det var läge att ta den för att visa Jesper Karlström hur frisparkarna ska tas, konstaterade Berntsen med en blinkning till sin mittfältskollega.

150829 Djurgårdens Daniel Berntsen (m) jublar efter att han har gjort 4-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Halmstad den 29 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135435

Det var sedan mycket nära 5-2 strax efter när Sebastian Andersson slängde sig fram på Elliot Käcks inlägg men bollen rullade precis utanför stolpen. Djurgården spelade fin fotboll, stämningen var hög och ramsan Pelle Olssons/Super-Bos järnkaminer rullade över Tele2 Arena medan DIF hade bra kontroll på händelserna.

Sebastian Andersson var sedan en tånagelklippning från att göra sitt andra mål för kvällen när han högg på målvaktsreturen efter Sam Johnsons distinkta skott i 65:e minuten. I 73:e var ”Basse” sedan nära ett nickmål på nytt efter ett fint inlägg från kvicke Elliot Käck på vänsterkanten.

DIF hade som sagt god kontroll och kunde komfortabelt spela av matchen. Pelle Olsson passade även på att låta Tino Kadewere göra sin A-lagsdebut i 82:a minuten. Den unge zimbabwiske stoikern var också nära att bli målskytt i sin första bollkontakt när han nickade Berntsens hörna strax utanför.

150829 Djurgårdens Philana Tinotenda Kadewere under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Halmstad den 29 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135435

I slutet av matchen fick Kadewere sedan ett friläge, men en grym fotparad från Lukic hindrade Tino från att bli målskytt i sin allsvenska debut. Dock inget att bekymra sig nämnvärt över för Pelle Olsson som hade samlat på sig många positiva intryck efter matchen.
– Jag är väldigt nöjd med prestationen över matchen totalt sett. Vi fick göra en del ändringar, två som vi visste om innan med Nyasha och Omar och sedan fick vi två lite senare med Karlströms lårproblem sedan i torsdags och Arvidssons feber och halsproblem. Men jag tyckte inte att det märktes från start utan vi hade ett bra samförstånd på planen från första början. Det var svårt att bryta igenom till en början men sedan gör vi ett jättefint mål. De visar sin skicklighet efter det när Rusike gör två väldigt bra mål och där vi inte är tillräckligt skarpa i vårt individuella försvarsspel. Men sedan får vi ett viktigt mål genom Moon i slutet av halvleken där jag tycker att han visade en bra beslutsamhet.
– I andra halvlek gör vi två snabba mål och har en bra kontroll på matchen och det kändes faktiskt som att vi hade mer än de 62-38 i bollinnehav som statistiken påvisar. Kanske skulle vi haft fler avslut på mål, men gör vi fyra mål så ska man inte vara negativ. Vi var djupledsinriktade när vi hade chansen och var på plats som när vi gör 3-2. Så på det stora hela är jag väldigt nöjd med det idag relativt nykomponerade laget och i flera lagdelar så ar det många som gjorde väldigt bra ifrån sig. Ingen nämnd och ingen glömd och väldigt roligt att se spelarnas intentioner och spelglädje, summerade Pelle.

150829 Djurgårdens spelare med Emil Bergström längst fram jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Halmstad den 29 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135435

DIF-Halmstad 4-2 (2-2)

1-0 Sebastian Andersson (24)
1-1 Matthew Rusike (32)
1-2 Matthew Ruskie (42)
2-2 Seon-Min Moon (45)
3-2 Sam Johnson (47)
4-2 Daniel Berntsen (56)

Varningar DIF: Inga
Domare: Michael Lerjéus
Publik: 12440
Laget:

Kenneth Höie

Tim Björkström – Emil Bergström – Fredrik Stenman – Elliot Käck

Seon-Min Moon – Alexander Faltsetas – Kerim Mrabti – Daniel Berntsen

Sam Johnson – Sebastian Andersson

Bänk: Hampus Nilsson, Stefan Karlsson, Michael Jahn, Soo Yong Yoon, Besard Sabovic, Amadou Jawo, Tino Kadewere

Attachment

l