Offensiv urladdning mot Elfsborg

Djurgården-Elfsborg 3-0 (2-0)

1-0 Gustav Engvall (1)
2-0 Kerim Mrabti (4)
3-0 Magnus Eriksson (51)

Varningar DIF: Inga
Domare: Andreas Ekberg
Publik: 11435
Laget:
Andreas Isaksson
Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Jonas Olsson (Gunnarsson, 42), Elliot Käck
Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kim Källström (K), Othman El Kabir
Kerim Mrabti, Gustav Engvall (Karlström, 82)
Bänk: Tommi Vaiho, Jonathan Augustinsson, Niklas Gunnarsson, Marcus Hansson, Jesper Karlström, Aliou Badji, Haruna Garba.

Matchrapport:

Efter två matchers måltorka blev det en rejäl offensiv urladdning mot Elfsborg. Tre mål, sjutton avslut och en mycket efterlängtad trepoängare inför en euforisk, röststark hemmapublik.

Det var kylslaget på Tele2 Arena men Djurgårdens spel värmde desto mer. Özcan Melkemichel valde att matcha samma startelva som senast mot Häcken där en frisk Gustav Engvall rätade ut det frågetecken som fanns för deltagande tidigare i veckan. Eventuella frågetecken för Djurgårdens målproduktion rätades också ut omedelbart ut av Engvall direkt efter avspark.

En minut tog det och sedan var nollan spräckt. Elliot Käck slog en perfekt djupledsboll till Engvall som sprintade sig fri och skoningslöst dundrade in bollen bakom Kevin Stuhr Ellegaard till ett mullrande jubel på Tele2 Arena.

Den berömda ketchupflaskemetaforen skulle än en gång visa sig användbar för i fjärde minuten var det dags igen. Kim Källström måttade in en perfekt inläggsfrispark som Kerim Mrabti skallade in och det var 2-0 till Djurgården med bara fyra minuter spelade.

Ett chockat Elfsborg svarade med en motoffensiv men DIF:s backlinje var solid med titanen Jonas Olsson i spetsen som nickade undan allt som kom i hans väg. Nästa fina läge fick istället Othman El Kabir med kvarten spelad som väggade med Magnus Eriksson men dessvärre fick inte ”Othi” ren träff på avslutet när han var på väg igenom.

Ännu närmare var det i 21:a när Mange Eriksson levererade en ny fin boll till El Kabir vars volleyskott smet precis över ribban. Othmans chansparad skulle sedan fortsätta strax därpå med en elegant rusch genom det gulsvarta försvaret. Men det blev inte tredje gången gillt utan skottet från nära håll tog i burgaveln.

Trean låg onekligen på lut nu och Kerim Mrabtis inspel från höger var ytterst nära att styras i mål och på den efterföljande hörnan stod Stuhr Ellegard för en fin räddning på Jonas Olssons nick.

Elfsborg hade dock inte gett upp och stötte framåt där Jebali testade Isaksson som även fick göra en fin räddning på ett lurigt distansskott strax efter. Isaksson visade sedan klassen ännu en gång med en riktigt svettig räddning på Daniel Gustavssons friläge.

Den underhållande halvleken fick dock en trist avslutning när Jonas Olsson tvingades utgå med en känning i ljumsken i 42:a minuten.
– Jonas hade en liten känning i ljumsken i veckan så vi vilade honom några träningar. Men det kändes bra inför matchen så vi valde att spela honom. Sedan under matchen hamnar han i en stituation där han sträcker ut ljumsken och vi får kontrollera hur allvarligt det är nu i veckan, säger Özcan om Olssons skada.

Niklas Gunnarsson fanns dock redo för att gå in i mittförsvaret och några minuter senare gick pipan och DIF kunde gå till halvtidsvila med tvåmålsledning.

I andra halvleks inledning var det dock snubblande nära en reducering när Elfsborg bröt igenom men skottet gick decimetern över. Men det här var Djurgårdens kväll och det var den evige kämpen Magnus Eriksson som skulle säkra segern. Othman El Kabir skojade bort sin försvarare på vänsterkanten, slog ett klockrent inlägg som ”Mange” distinkt nickade in.

Djurgården fortsatte att trycka på och efter det obligatoriska ”skjut, skjut” när Kim Källström fick bollen kom sedan ett tungt vänsterskott från Kim som var nära att ge utdelning.

Daniel Gustavsson var sedan lika nära en reducering med ett lurigt vänsterskott men det störde inte DIF och Magnus Eriksson som var ytterst nära sitt andra mål för kvällen med en farlig nick.

Isaksson storspelade, DIF-spelrana vann närkamper och nickdueller både defensivt och offensivt och publiken stortrivdes när kapten Kim dirigerade styrkorna i den ena offensiva vågen efter den andra till dånande allsång från supportrarna.

Det kunde blivit ett fjärde när inbytte Jesper Karlströms nick räddades på mållinjen och även Othman El Kabir hade ett utsökt läge på slutet men de uteblivna fullträffarna gjorde mindre när spelarna jublade tillsammans med publiken medan snöflingorna föll filmiskt på Tele2 Arena.

En viktig seger för Djurgården och för Özcan Melkemichel som av förklarliga skäl var väldigt nöjd efteråt.
– Självklart är jag väldigt glad och lycklig över tre poäng. Vi fick en väldigt bra start på matchen med 2-0 direkt och därefter tycker jag att vi kontrollerar matchen bra. Vi har ytterligare några bra chanser att utöka men vi ska lyfta fram Andreas Isaksson som gör en väldigt viktig räddning så att vi går in med 2-0 i halvtid. Vi pratade om att de skulle sätta hög press första femton i andra och så blev det men vi redde ut det och efter 3-0 så kontrollerar vi matchen bra. Jag är otroligt glad för killarnas och hela föreningens skull att vi får vår första trepoängare. Det var mycket som var bra som vi kan ta med oss i framtiden, summerar Özcan.

Nästa hemmamatch DIF-IFK Norrköping måndag 1 maj 17.30. Köp biljett här.

Se höjdpunkterna från matchen här:

Attachment

l