Olycka med domare mot BP

I mitten av första halvlek i dagens match mellan Djurgården och Brommapojkarna ramlade den ena assisterande domaren ihop. De första uppgifterna var att någon hade kastat en flaska och träffat domaren i huvudet, men så var inte fallet. Mats Jonsson, säkerhetsansvarig på Djurgården Fotboll, berättar.
– Efter 26 minuter signalerade domaren att ta samtliga spelare av spelplanen och tillkallade ett möte med SvFF och representanter från både BP och DIF. Anledningen sades vara att domaren fått en petflaska på sig. På mötet kunde konstateras att det inte handlade om något som kastats mot domaren utan att det uppstått en kollision där domaren sprang på en publikvärd som bar på en pet-flaska fylld med vatten. Detta hade domaren uppfattat som inkastat mot honom och agerade utifrån det. Det bestämdes att kommunicera ut anledningen till avbrottet och rubricera det hela som en olyckshändelse och inget annat, säger Mats.

Hur gick det för domaren?
– Domaren uttryckte redan från början att matchen skulle dras igång igen. Han blev givetvis lugnad över att det var en olyckshändelse och inget som var riktat mot honom alls.

Matchen slutade med en mycket tung förlust för Djurgården, trots stort stöd på läktaren. Hur upplevde du publiksituationen på matchen?
– De Djurgårdare som var på plats på Grimsta stöttade DIF utan några som helst negativa inslag i form av inkastade föremål eller annat och gjorde det med den äran. Den olyckshändelse som inträffade var väldigt märklig som sådan, och det måste med kraft understrykas att det inte haft något att göra med att någon ur publiken, än mindre någon Djurgårdare, skulle ha betett sig olämpligt. Även om det inte räckte hela vägen denna gång så får vi i Djurgården tacka för stödet från läktarplats. Självklart förstår vi frustrationen över uteblivna poäng men det är med ert stöd i ryggen vi återfår självförtroendet och det är tillsammans vi skördar framgångar och tar oss genom motgångar, avslutar Mats.

 

Attachment

l