Omar Eddahri till Djurgården

00

Djurgården förstärker offensiven inför höstsäsongen när anfallaren Omar Eddahri ansluter på ett korttidskontrakt fram till årsskiftet. En poängspelare som tidigare levererat mål och assist i en stadig takt under fyra år i AFC United och som nu drar på sig den blårandiga tröjan som han de facto burit redan som junior.
– Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Ända sedan jag spelade i Djurgården för många år sen har det alltid varit en dröm att få spela för A-laget. Jag har tagit en lite annorlunda väg för att komma hit men nu blir det äntligen av. Jag har varit på väg till Djurgården flera gånger så det är kul att det händer, säger Omar som har välgrundade känslor för DIF.
– När jag växte upp och spelade för Djurgården så var A-laget det första lag man såg upp till. Då blir det ju automatiskt så att man får känslor för föreningen. Så i grund och botten har det varit Djurgården som gällt för mig.

Förutom ungdomstiden i DIF – då han för övrigt spelade ihop med Tommi Vaiho – har fotbollsresan inneburit många lag där Täby IS, Väsby United, Sollentuna United, Akropolis IF, Sollentuna FK, AFC Eskilstuna, IK Sirius och nu senast marockanska Ittihad Tanger finns på Omars cv.
– Det har varit en lång väg och många klubbar. Men ibland behöver man leta lite längre för att hitta rätt, säger Omar som dock har samlat på sig lärdomar och erfarenhet under sin karriär.
– Jag har lärt mig mycket på vägen och det är positivt. Även om det inte har varit perfekt överallt så får man olika erfarenheter och blir smartare genom det.

Senast var det som sagt en kort sejour i Ittihad Tanger i Marocko som gällde.
– Det var kortvarigt och jag hade möjlighet att få lämna vilket jag valde att utnyttja. Jag var inte där så länge så det är svårt att bedöma, fast den tid jag var där kändes det bra. Men på något sätt kändes det ändå rätt för mig att komma hem, säger Omar som valde att testa Marocko eftersom han inte trivdes med fotbollstillvaron i Sirius.
– Det stämde inte för mig i Sirius och jag tycker att tränaren sa det bäst själv att ”det var ett förhållande som inte funkade och då blir det skilsmässa”. Då skiljer man sig åt och det var det vi gjorde. Det är inga hard feelings kring det från min sida.

Med Özcan Melkemichel lär det knappast bli några sådana problem. Omar känner DIF-tränaren väl sedan åren i AFC och ser fram emot återföreningen.
– Vi känner varandra bra så det känns tryggt, lite som att komma hem. Vi har haft bra kontakt ända sedan vi skildes åt där det har handlat om personliga råd och mycket annat som vi diskuterat. Så vi har haft en bra relation även utanför planen och det uppskattas, det är inte ofta man har det med en tränare på det sättet. Även Ivan (Ristic) känner jag väldigt bra och han är också en viktig ledare.

Det har även blivit en del spektakulära mål under karriären från Omars sida, något som blivit lite av ett trademark där hans fina teknik kommit till sin fulla rätt. Många minns till exempel den sk rabonan mot BP och dribblingsraiden mot Örebro.
– Det har kanske blivit en grej för mig. Det är mest andra som har nämnt det och jag har inte tänkt så mycket på det om jag ska vara ärlig, men ibland blir det snygga mål. Jag hoppas kunna fortsätta på det spåret här i Djurgården, förklarar Omar som hade en stadig målproduktion under sina fyra år i AFC med ett målsnitt på 7,5 mål per säsong.
– Jag spelade ju som mittfältare där och då är den siffran helt okej, även om jag strävade efter att göra mer hela tiden. Men jag vill hela tiden utvecklas och jag ska jobba hårt för att försöka öka det målsnittet nu under hösten.

På frågan i vilken position Omar gör mest nytta på planen blir det flera valmöjligheter som ges.
– Främst som vänstermittfältare eller offensiv spets, men även som forward. Helst då i ett 4-4-2 som en av två forwards. Jag ser det som positivt att jag kan spela på många olika positioner. Jag brukar ha en hand i det mesta som händer på planen och vill gärna ha det så. Det gäller även fasta situationer som jag trivs med att ta hand om.

Förutom lagkompisen från juniortiden, Tommi Vaiho, finns en del välbekanta namn som väntar på Kaknäs under fredagen då Omar kör sin första träning.
– Jag känner Kerim väldigt bra och har en relation till honom sedan innan och i övrigt är det många ansikten som jag kommer att känna igen, berättar Djurgårdens #12 som blir Omars tröjnummer.
– Det är ju Kerim som har 10:an så det är okej ändå, konstaterar han med ett garv och summerar ambitionen under hösten.
– Jag förväntar mig att kunna hjälpa laget till en bättre position i tabellen. Jag är här för att göra skillnad och bidra på planen och sedan får vi se var det landar.

Fakta Omar Eddahri

Position: Offensiv mittfältare
Född: 30 augusti 1990 (27 år)
Längd: 185 cm
Moderklubb: Rissne IF
Tidigare klubbar: Täby IS, Väsby United, Sollentuna United, Akropolis IF, Sollentuna FK, AFC Eskilstuna, IK Sirius
Tröjnummer: 12
Kontraktslängd: Korttidskontrakt fram till 31 december 2018

Vad kan DIF-supportrarna å sin sida förvänta sig från Omar och vilken roll får han i Djurgården? Sportchef Bosse Andersson är nöjd med att få in ny offensiv kraft och sitter inne på en hel del svar.
– Kul att ha Omar här och han har ju en anknytning till Djurgården. Det är en skicklig fotbollsspelare och vi har varit i kontakt med honom tidigare när han har spelade i AFC. Då blev det ingenting men nu är han här i ett kortsiktigt projekt och vi kliver in med en stark tro på att det här kan bli bra under hösten. Omar är redo att komma igång direkt och har som sagt visat fantastiska kvaliteter. Det är den nivån vi hoppas kunna få se och han har en mångsidighet där han kan spela på många olika positioner som kommer att bli nyttig för oss, summerar Bosse.

Attachment

l