Omval: Mikael Pawlo

Pawlo2

Mikael Pawlo är föreslagen till omval i styrelsen. Här svarar han på frågor om sig själv och styrelsen.

Generella styrelsefrågor
(Dessa svar är gemensamma för hela styrelsen)

Hur många möten har styrelsen per år?
Vi försöker hålla oss till ett årsschema med ca 10 planerade styrelsemöten där vi har olika huvudteman vid varje möte. Sedan tillkommer det extra styrelsemöten vid vissa händelser eller när vi har behov av det.

Hur ser agendan ut på styrelsemötena? Finns det någon stående agenda?
Det finns några stående punkter på agendan på de ordinarie styrelsemötena och det är bland annat Ekonomi, Sport och Säkerhet.

Har man funderat på att skapa arbetsgrupper utanför styrelsen där välvilliga Djurgårdare skulle kunna ingå och bidra med tid, idéer, och kontakter?
Vi är beroende av många frivilliga insatser inom Djurgården Fotboll i stort och smått och det gäller även när det gäller styrelsen, Ett sådant permanent utskott under styrelsen är det Kommersiella utskottet som i sin tur har flera under arbetstrupper med välvilliga Djurgårdare som hjälper till. Annars försöker vi bilda olika arbetsgrupper efter behov och en sådan är arbetsgrupp är den som jobbar med att se över våra stadgar där personer med olika kompetens hjälper oss.

Frågor till Mikael Pawlo

Vad är din roll i styrelsen? Har du något specifikt ansvar?
Styrelseledamöterna är solidariskt ansvariga för alla frågor, men jag lägger lite extra fokus på att försöka stötta i arbetet med att få upp de kommersiella intäkterna.

Vilka personliga egenskaper har du mest nytta av i styrelsearbetet?
Det bör kanske andra svara på, men jag är inte särskilt rädd av mig och vill framåt i bredden och uppåt i tabellen samt ut i Europa. Sättet jag försöker bidra på är särskilt genom att erbjuda lite extra energi i de kommersiella frågorna.

Vilka områden ser du som mest prioriterade för styrelsen?
Senaste åren har föreningen genomgått en typ av finansiellt stålbad. Nu är ekonomin i betydligt bättre ordning, även om det finns en del kvar att göra. Då gäller det att orka ta nya tag och att nu bygga framåt. Det skall göras genom ambitioner för europaspel och därtill hörande stärkt ekonomi. Det är tråkigt att alltid fastna i diskussioner om ekonomi när det egentligen handlar om sport, men i dag hänger frågorna ihop och därför måste DIF bli en finansiell stormakt för att kunna återta de sportsliga resultaten. Bosse Andersson är fantastisk, men om vi begär högre placeringar av honom måste vi också ge honom det ekonomiska utrymmet för det. Allt annat är orealistiskt.

Har du personligen drivit några frågor i styrelsen under året?
Jag har varit engagerad i det kommersiella utskottet och försöker stötta föreningen i att ta nästa steg i frågor kring medlemskap, souvenirer, matchdagsintäkter och matchdagsutformningen samt utformningen av våra sponsorerbjudanden. Allt i syfte att bygga framtidens fotbollsförening och ett DIF som kan ta sig till europaspel. Tyvärr har det gått långsammare än jag hoppats, men samtidigt är grunden nu tämligen stabil.

Inom vilka områden har Djurgården varit bra eller mycket bra under det gångna året?
Breddverksamheten har fungerat mycket bra, Djurgårdsandan är ett av de ledande initiativen i landet på socialt engagemang inom fotboll och damlaget har gått upp till Damallsvenskan. När det gäller herrlaget hade vi nog alla lite hopp när vi var med i toppstriden i början av hösten och det var riktigt kul. Även om det kommer ta tid att bygga fundamentet för att vi alltid skall vara där vill jag att vi tar oss dit över tid.

Vad skall DIF bli mycket bättre på under 2016?
I och med att det finns en tydlig korrelation mellan kommersiella intäkter och sportsliga framgångar för representationslaget så är det nu dags att ta nästa steg i detta avseende. Föreningen började ta nya tag redan 2015 och det börjar nu få effekt i bättre bokningsläge än på väldigt länge, men det finns en del kvar att göra. Vi behöver konstruera ett sponsorerbjudande som rimmar med företagens intresse för framtidens idrottsförening. Det låter sannolikt en smula flummigt, men tiden är förbi när man kunde sälja logotyper på matchtröjan – nu gäller det att möta företagens intresse för socialt ansvar och hälsa där DIF kan bli partner till företaget och skapa affärsmöjligheter snarare än att endast erbjuda med exponering.

Vad är det vanligaste missförståndet avseende styrelsens ansvar och arbete?
Det vanligaste missförståendet är nog att man tror att styrelsens ledamöter är utförare av diverse saker. Styrelsens uppgift är dels att kontrollera verksamheten, dels att arbeta strategiskt för att stötta den i framtidsfrågor. Det är sedan upp till organisationen att genomföra åtgärderna. Sedan glömmer man kanske ibland att vi representerar hela fotbollsverksamheten under DIF:s paraply, inte bara herrarnas representationslag. Det är en urstark möjlighet som vi skall utnyttja bättre.


 

Läs mer om våra andra styrelserepresentanter

Omval: Claes-Göran Sylvén

Omval: Ellinor Persson

Omval: Lars-Erik Sjöberg

 

Attachment

l