Oscar Jonsson blickar framåt

Efter en dryg månads skadefrånvaro är djurgårdens tredjemålvakt Oscar Jonsson igång med fotbollen igen.

Det brutna revbenet är helt återställt och de senaste veckorna har inneburit att fotbollstillvaron återgått till det normala för Oscar som bygger upp formen från grunden.
– Jag har varit igång nu i 2-3 veckor efter en månads frånvaro och det känns väldigt bra. Det är svårt att göra så mycket när man har en revbensskada utan det är nästan bara att vila som gäller, det är många moment som gör väldigt ont. Men nu jag fullt frisk igen, berättar Oscar.

Det var ju en rejäl smäll du åkte på…
– Ja, det var i U21-matchen mot Sundsvall. Jag kom in lite snett i en situation och det gjorde inte så ont från början även om det var en rejäl krock. Men sedan efter fem minuter kände jag att det var något som inte stämde. Så vi kollade igenom det och såg att det var en revbensskada.

Men nu är du ju tillbaka med besked. Du hade några riktigt fina räddningar under dagens tvåmålsspel på Kaknäs.
– Jag kommer in i det mer och mer nu efter skadan, så det går framåt. Man tappar en del känsla i fötterna och positionsspel när man är borta men det sitter nu. Jag har även gjort några matcher med Håbo FF (klubb i division 2 Norra Svealand dit Oscar är utlånad) och bland annat hållit någon nolla och taget lite poäng. Vi ligger ju ner mot slutet av tabellen men vi tog en trea senast mot Eskilstuna där det gick väldigt bra både för mig och laget. Det är tre lag på samma poäng i botten men vi har stor chans att hålla oss kvar och det är upp till oss.

Hur ser du på framtiden?
– Den känns bra. Jag kommer att göra mitt bästa och bidra på träningarna. Händer det någonting med Andreas Isaksson eller Tommi Vaiho så får jag vara med och agera backup där. Det är det jag kämpar för, jag vill komma så långt som möjligt och ta en plats. Jag har två duktiga målvakter framför mig men det är bara att kriga på. Jag lär mig oerhört mycket av dem och de ger mycket cred när jag gör bra saker. Så det är bra för självförtroendet att ha dem i närheten. De pushar mig på ett bra sätt.

Ja, jag har noterat att Isaksson pratar mycket med dig.
– Han är oerhört bra och har varit med om så mycket. Jag är ju fortfarande ung och det är kul att ha en sådan målvakt i sin närhet. Han lär mig hela tiden saker, om jag står fel eller gör något annat dåligt så säger han det – fast på ett härligt sätt. Han blir aldrig arg utan pratar i en god ton och det hjälper mig verkligen att komma framåt i min utveckling. Det gör ju även Tommi (Vaiho) och Nikos (Gkoulios, målvaktstränare) så det är cred till alla de tre.

Får vi kanske se ”Isak” som en framtida målvaktstränare?
– Vem vet? Jag skulle i alla fall inte tveka att ha honom som tränare.

 

Attachment

l