Oscar Jonsson matchar med Håbo

151001 Djurgårdens målvakt Oscar Jonsson under Djurgårdens fotbollsträning den 1 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Djurgårdens U21-målvakt Oscar Jonsson kommer att fortsätta träna med A-laget men matchas i division 2-laget Håbo FF under 2016. 

DIF:s unge målvakt Oscar Jonsson har tillhört U21-truppen under förra året men fått begränsat med matchtid i U21-sammanhang där Hampus Nilsson spelat flitigt. För att få mer speltid och matcherfarenhet kommer han därför att lånas ut till division 2-laget Håbo FF under säsongen.
– Jag har ju stått mycket i U19-laget men behöver ännu mer matchning och då blir det här en bra lösning för mig. Division 2 är en bra nivå att gå in på för mig och det ska bli väldigt roligt att pröva på det under året, säger Oscar om uppgörelsen.

Ett beslut som innebär att Oscar kan fortsätta som junior samtidigt som han får viktig erfarenhet från seniorfotboll, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Vi har ju Kenneth Höie och Hampus Nilsson som konkurrerar och sedan måste man ju ha tre målvakter i en trupp. Så vi har beslutat att Oscar ska vara med i sin helhet och träna med A-laget under det här året och sedan har man ju den möjligheten att man kan spela för dubbla klubbar om man är under 22 år där vi har satt ihop ett samarbetsavtal med Håbo FF. Det ger Oscar möjlighet att spela för Djurgården om det skulle hända något och sedan ha sin huvudmatchning i seniorfotboll i Håbo i division 2. Vi är helt överens om detta och Oscar är jättetänd på det, så det blir en perfekt plattform för honom. Fast han är fortsatt junior får han redan nu börja lukta på seniorfotbollen. En optimal lösning, säger Bosse.

 

Attachment

l