Oskar Syk fixar spellistan

Bakom spellistan till söndagens hemmamatch mot Dalkurd står inge mindre än Oskar Syk.

Vem är du och vad gör du till vardags?
– Jag är 23 år gammal och är musikproducent och DJ. Jag har spelat lite överallt. Allt från mindre klubbar till festivaler som Bråvalla och Peace & Love. Två stora passioner jag har i livet är musiken och Djurgårdens IF. Jag har säsongskort på Sofialäktaren med ett gäng kompisar från Bromma där jag även är uppväxt.

Vad är det för typ av musik som strömmar ur dina högtalare en vanlig dag?
– 
Mitt liv består ju av väldigt mycket musik, och när jag inte producerar själv så lyssnar jag mycket på genren house som jag även själv producerar. Allt från artister som Eric Prydz, Sebjak och Dimitri Vangelis & Wyman, till mer deep, tech och techno som Lane 8 och Kölsch. Men det blir även lite mer melankoliskt som Lune, Nils Frahm och Ludovico Einaudi. Älskar akustiskt piano.

Favoritartist/grupp?
– Oj, extremt svårt att välja. Men några favoritartister och grupper måste nog vara Eric Prydz, Swedish House Mafia, Red Hot Chili Peppers, Daft Punk och Avicii som tragiskt gick bort nyligen. Men listan kan göras lång.

Hur har du tänkt musikmässigt inför matchen mot Dalkurd?
– Jag har väl tänkt lite utifrån vad jag själv skulle vilja höra när jag är på plats. Musik som verkligen taggar till och kan peppa oss supportar men som även kan lugna ned lite. En blandad mix helt enkelt som kan göra matchen extra bra.

Bästa låten i din spellista?
– Den är också riktigt svår. Men jag måste nog säga att det är ’Leave The World Behind’ med Axwell, Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Laidback Luke. Den är odödlig för mig.

Slutligen ett tips hur matchen slutar?
– Jag tror på en stark seger. En match där vi verkligen visar att det är vi som är Stockholms Stolthet och hela laget visar upp sin fulla kvalitet. 4-0 till Djurgården.

Attachment

l