Othman El Kabir klar för DIF

IMG_2587
Yttermittfältaren och tvåan i Superettans poängliga har skrivit på för Djurgården.

Djurgården har skrivit ett 3.5-årigt kontrakt med Othman El Kabir från Athletic FC, just nu på en andraplats i Superettan. Holländske El Kabir har spelat samtliga av årets 15 matcher från start och har på dessa gjort 6 mål och 7 målgivande passningar vilket ger honom en andraplats i Superettans poängliga och en förstaplats i passningsligan.

– Vi har under en tid fört diskussioner om en omgående övergång för Othman med Athletic som varit mycket samarbetsvilliga och vi är glada att allt nu är klart. Othman har haft en väldigt bra utveckling hos AFC i Superettan och varit starkt bidragande till lagets framgångar de senaste säsongerna. Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare som under säsongen utvecklats till en av Superettans mest spännande spelare och han kommer att passa väldigt bra in i Djurgårdens framtid med sin kreativitet och sina offensiva kvaliteter. Hos oss kommer han kunna fortsätta att utvecklas och gå vidare till spel ute i Europa, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Det ska bli underbart att få spela på Tele2 med den fantastiska stämningen som det är på Djurgårdens matcher

– Jag är mycket glad för att komma till Djurgården, jag har fått ett väldigt bra första intryck. Jag har följt Djurgården och sett hur spelare i föreningen utvecklats och kommit vidare utomlands och jag ser fram emot att få komma ut till Kaknäs och träna med Pelle Olsson, Anders Johansson och spelarna. Och det ska bli underbart att få spela på Tele2 med den fantastiska stämningen som det är på Djurgårdens matcher, säger Othman.

Othman är yngre bror till Moestafa el Kabir som representerat Mjällby och Häcken i Allsvenskan. Han börjar träna med Djurgården på lördag och är spelklar till måndagens match mot Jönköping Södra.

 

Othman El Kabir
Född: 1991-07-17
Tröjnummer i DIF: 58 (hans mors födelseår)
Längd/Vikt: 175 cm/76 kg
Kommer från: Athletic FC (Superettan)
Moderklubb: FC Blauw-Wit Amsterdam

 

IMG_3840

Attachment

l