Othman El Kabir på väg till FC Ural

Djurgårdens yttermittfältare Othman El Kabir är på väg bort från Djurgården. FC Ural i ryska ligan ser ut att bli nya klubbadressen och en överenskommelse mellan klubbarna är slutförd, enligt Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
– Othman har fått tillåtelse att träffa FC Ural för att göra en läkarundersökning och vi är överens med klubben om villkoren som gäller. Nu handlar det om detaljer som återstår innan det tecknas ett avtal från spelarens sida. Othman kommer att träffa klubben, som för närvarande är på träningsläger i Cypern, och reser dit under torsdagen, säger Bosse som har varit medveten om Othmans önskan om att spela utomlands.
– Det har inte varit någon hemlighet att han har velat bli proffs utomlands och vi har haft en dialog  om det. Nu dök den här möjligheten upp och i dagsläget har vi en planering för det i truppen.

För Othmans egen del blir det snabba ryck med tanke på att förfrågan om en övergång kom nyligen.
– Det har gått ganska fort under de här senaste dagarna. Lite återstår men klubbarna är överens och jag tror att det sista löser sig snart, säger Othman som har blandade känslor inför övergången.
– Självklart är det tråkigt att lämna Djurgården men det här är en chans som jag måste ta. Det har funnits ett intresse för att spela utomlands tidigare och nu blev det konkret. Det viktigaste är att Djurgården får bra betalt och jag är i den åldern då det är rätt tid att ta det här steget. Båda parter vinner på den här övergången men som sagt är det väldigt tråkigt att lämna nu när vi har något bra på gång. Men så är det med fotbollen ibland.

Av många fina minnen i Djurgården tar Othman ändå med sig fjolårets allsvenska resultat som den finaste upplevelsen.
– Att vi kom trea och fixade Europaspel förra året är nog det bästa minnet. Sedan kommer jag sakna alla lagkompisar och härliga människor i föreningen. Men där jag är nu måste jag tänka på min framtid och jag hoppas att jag kommer tillbaka och spelar i djurgårströjan igen, summerar Othman.

l