Othman tar sig an sitt gamla lag

För Othman El Kabir blir det många välbekanta ansikten på lördag när AFC Eskilstuna gästar Tele2 Arena. Othman anslöt till AFC 2015 och var med och bidrog till resan upp i Allsvenskan innan han kom till Djurgården sommaren 2016. Nu ställs han mot sitt gamla lag och är givetvis lite extra taggad för att kunna plocka samtliga tre poäng på lördag.
– Det ska bli kul att möta dem. Det är många som fortfarande är kvar där så det blir roligt att träffa dem igen. Men det viktigaste är ju så klart att vi vinner matchen, säger Othman.

Mycket prestige på spel?
– Absolut är det så. Sedan har vi också ett revanschsug efter derbyt där det var synd att vi inte fick med oss någon poäng alls, trots att jag tycker att vi dominerade den matchen. Det var den sista tredjedelen som vi inte fick till och då blir det inga mål tyvärr. Men det känns bra igen inför den här matchen. Vi spelar hemma och vi kommer att sätta dit några bollar mot AFC i alla fall.

Förhoppningsvis blir det lite mer ytor för er nu än AIK:s lågt parkerade 5-3-2-buss senast.
– AFC spelar mer rakt så det kommer att finnas fler ytor bakom deras mittfält. Men jag tror att de kommer att ligga lågt och vara kompakta de också och det gäller för oss att ha högt tempo och vända på spelet. Då kommer ytorna att öppna upp sig.

En intressant tränar duell också mellan Özcan Melkemichel och Pelle Olsson som nu bytt roller.
– Ja, det är en intressant sida av matchen. Men vi är det bättre laget och ska bara gå ut och vinna.

Kanske även dags för lite målskördande för din del nu på lördag?
– Ja, faktiskt. Jag har varit nära några gånger nu och kanske kan jag få lägen i den här matchen för att göra något mål. Fast jag vill inte tänka för mycket på målgörande, att vi vinner är det viktigaste, Men det har varit nära några gånger på sistone och det känns som att det är dags att sätta dit bollen nu.

Attachment

l