Tino Kadewere: ”Otroligt skönt att vinna idag”

Tinotenda Kadewere har hittat målformen på ett synnerligen vältajmat sätt. Fyra mål på fem cupmatcher varav kvällens inledande fullträff mot AIK lade grunden till en mycket  efterlängtad derbyseger. Glädjande för Tino som dessutom assisterade till Kerim Mrabtis mål som gav 2-0 och som i övrigt var mycket nöjd med insatsen mot ärkerivalerna.
– Det var en bra och tuff match. Vi visste att det skulle bli hårt men vi ville verkligen ge supportrarna en seger. Det var länge sen sist och det var otroligt skönt att vinna idag och ta oss till final. Nu måste vi fortsätta jobba hårt för att nå fram till den äran vi behöver ge vårt lag, en titel där vi lyfter pokalen i cupen, förklarar Tino.

Hur ser du på matchbilden?
– Vi hade våra chanser och de hade en del också. De har ett bra lag men jag tycker att vi hanterade dem bra och den här segern var som sagt oerhört viktig för oss.

Berätta om målet?
– Det var inte något spektakulärt mål men för mig som striker är det alltid viktigt att sätta bollar hela tiden, att det sedan skedde i ett derby gör inte saken sämre. Det var också ett psykologiskt viktig mål som gav oss extra fart och energi som ledde fram till ytterligare ett mål.

Du såg ut att ha lite ont mot slutet?
– Jag fick en liten känning men det är inget allvarligt så det är lugnt.

Final eller derbyseger, vilket smäller högst?
– Självklart var det enormt viktigt att vinna den här matchen både för oss och supportrarna. Vi har siktat in oss på en derbyseger länge och nu var det dags. Härnäst väntar final mot Malmö som är ett riktigt starkt lag. Men det är inget som ska hindra oss utan det är fortsatt hårt jobb som gäller så kommer vi att vara redo för att slåss om en cuptitel.

Din formkurva fortsätter att peka uppåt, vad betyder det?
– Det här har varit en bra säsong så här långt och jag är inne i ett bra målstim. Vi har så mycket kvalitet i vårt lag att när du får chansen att spela måste du bevisa att du förtjänar platsen. Så jag är tacksam att Özcan har visat förtroende för mig och jag försöker att betala tillbaka med mål, summerar Tino.

 

Attachment

l