Övertygande seger i U21-derbyt mot Hammarby

  • i

Efter några års grönvit frånvaro vankades det derby i U21 Allsvenskan när ett namnkunnigt DIF-lag med sju A-lagsspelare gästade Hammarby IP. En av dessa var Jesper Arvidsson som skaffat sig en trevlig vana att göra nickmål och det var också han som skallade in Martin Brobergs frispark från högerkanten redan i andra matchminuten.

En drömstart för DIF som skapade mycket, hade bra fart och energi i spelet. Även Hammarby skapade en del framåt i den fartfyllda första halvleken och i 17:e minuten kom också en kvittering när Viktor Nordin löpte sig fri i djupled och satte 1-1.  Matchen rullade sen på i ett bra tempo med mycket chanser åt båda hållen, men DIF hade de bästa och det var den för dagen mycket pigge Martin Broberg som påpassligt snappade upp en boll bakom Hammarbys backlinje och kyligt placerade in 1-2 i 31:a minuten.

Ytterligare ett Djurgårdsmål skulle också komma i halvlekens sista minut när Marijan Cosic behärskat satte dit bollen efter ett långt och mycket vackert blårandigt anfall. Tvåmålsledning i halvtid och tränare Anders Johansson gillade mycket av det han såg i en mycket underhållande halvlek.
– Det är ganska jämnt hela halvleken men vi skapar några riktigt bra chanser som vi kanske borde gjort något mål till på. Men vi har ett riktigt bra genombrottsspel av våra forwards, konstaterade Anders.

I andra halvleken tog DIF gradvis över matchen och i 55:e minuten kom också fyran helt logiskt från Sebastian Andersson efter fint förarbete av Stefan Karlsson. Kort därefter prickade Martin Broberg stolpen, men trots ett antal fina möjligheter stannade siffrorna vid 4-1 i DIF:s favör. En rolig och nyttig match som blev lite onödigt smågruffig i slutet med två röda kort till hemmalaget.
– Vi har bra kontroll på halvleken tycker jag och sen hettar det till med två röda kort på slutet. Annars är det ju en väldigt bra U21-match och mycket beröm till vårt orutinerade mittbackspar och innermittfält där Soo Yong Yoon inte spelat många matcher i sitt liv på den här nivån, Joel Bylander gör bra ifrån sig, Gabriel Beckman gör det jättebra i sin andra U21-match tillsammans med  Michael Jahn som trots sin ålder kanske är mest rutinerad. Sedan kommer de från A-truppen in med en fantastiskt bra inställning och gör det jättebra. En härlig match och en riktigt skön seger, summerar Anders.

Se målen från matchen och intervju med Anders Johansson här

Hammarby-DIF 1-4 (1-3)

0-1 Jesper Arvidsson (2)
1-1 Viktor Nordin (17)
1-2 Martin Broberg (31)
1-3 Marijan Cosic (45)
1-4 Sebastian Andersson (55)

Domare: Mohammed Dabestani

Laget:

Hampus Nilsson (k)

Stefan Karlsson – Michael Jahn – Gabriel Beckman – Jesper Arvidsson (Brandimarti, 61)

Martin Broberg – Joel Bylander (Sabovic, 75) – Soo Yong Yoon – Marijan Cosic (Tasic, 80)

Amadou Jawo – Sebastian Andersson

Bänk: Edvin Hall, Ludvig Brandimarti, Anton Lindbom, Besard Sabovic, Filip Tasic, Wilhelm Nilsson

Attachment

l