På plats – Carl Muszynski

Vi fortsätter med artikelserien På plats där vi pratar med säsongskortsinnehavare från olika sektioner på Tele2 Arena för att stämma av läget inför säsongen. Idag riktar vi blickarna mot den 26-årige Carl Muszynski som är en del av vår så kallade aktiva sittplats.

Hej Carl, berätta kort om dig och vem du är!
– Mitt namn är alltså Carl Muszynski. Jag är 26 år gammal och bor i det DIF-täta området Midsommarkransen. Jag är dock uppvuxen i Nynäshamn, där jag även bodde när jag var yngre och började åka på bortamatcher. Det blev många härliga morgonturer med pendeltåget på den tiden! Jag fick ett medlemskap i Djurgården Fotboll av farsan när jag föddes, så jag är korrekt uppfostrad från dag ett. Säsongare har jag varit sedan 2003 med ett års undantag på grund av resor, ett beslut jag skyller på ungdomlig förvirring.

Vilken sektion har du säsongskort på?
– Idag återfinns jag på Sektion 311. Tidigare hade jag min plats på Sektion 211 på det nedre etaget, men sedan tog jag det mogna steget och flyttade upp ett etage. Jag ångrar mig inte en sekund!

Sitter eller står man där?
– De flesta står, låt säga 80-90% av tiden. Det är svårt att göra annat när draget är så bra!

Varför blev det just den sektionen för dig?
– Jag och mitt sällskap vill gärna vara med och bidra till stämningen, förutom de få procent av tiden då vi sitter och hämtar andan. Dessutom vill vi gärna samtidigt få en så bra överblick av spelet som möjligt. I klacken är det lite för många flaggor i ansiktet, medan ”ren” sittplats är alldeles för tråkigt för oss. Därför passar Aktiv Sittplats och 311:an oss perfekt.

Varför ska man ha säsongskort enligt dig?
– Det är enligt mig en självklarhet om man kallar sig djurgårdare!

Hur kommer det gå i premiären tror du?
– Med tanke på vårt facit på matcher med över 20 000 på läktarna på senare år borde man inte tro på annat än att det blir totalfiasko, men jag har lovat mig själv att bli mer positiv. Så: det blir 27 500 på läktarna och 4-0 till DIF!

Vi tackar Carl för samtalet och hoppas på att det blir grym stämning på Aktiv Sittplats den här säsongen!

Djurgården Sirius i den allsvenska premiären måndag 3 april 19:00 Tele2 Arena

Attachment

l