På plats – Rasmus Hägglund

Vår artikelserie Hej säsongare får hädanefter namnet På plats och idag har turen kommit till Rasmus Hägglund. Rasmus är 20 år gammal och pendlar imponerande nog till Djurgårdens matcher från Gotlands enda stad, Visby. Han berättar att det är lite knepigt att få till resorna ibland och att det i vissa fall blir övernattningar på hotell eller hos släktingar, även i samband med hemmamatcher. Totalt såg han 16 matcher förra säsongen men siktar på att slå det under 2017.

Vilken sektion har du säsongskort på?
– Sofialäktaren såklart! Klacken är det enda som gäller för mig.

Det kanske är en liten onödig fråga, men står eller sitter man där?
– Givetvis står man på ståplats, något annat är självklart helt otänkbart.

Varför blev det just den sektionen för dig?
– Jag står i klacken för att jag jag vill sjunga och göra allt för att Djurgår’n ska få ett så bra stöd som möjligt från oss supportrar. 90 minuter röj och sång är det som gäller!

Varför ska man ha säsongskort enligt dig?
– Enligt mig ska man ha säsongskort för att Djurgården ser man bäst på plats! Ibland är det som sagt svårt för mig att “komma loss” med tanke på var jag bor, men det är fortfarande självklart för mig att ha säsongskort. Samtidigt ger man Djurgården ett bra stöd ekonomiskt, det är också viktigt i sammanhanget.

Hur kommer det gå i premiären tror du?
– Jag tror att vi vinner ganska enkelt med 2-0 och att firma Kim & Kerim gör varsitt mål.

Vi tackar Rasmus för pratstunden och önskar honom och övriga djurgårdare på Gotland varmt välkomna till våra matcher 2017!

Djurgården Sirius i den allsvenska premiären måndag 3 april 19:00 Tele2 Arena

Attachment

Djurgården Sirius i den allsvenska premiären måndag 3 april 19:00 Tele2 Arena
l