Pelle åter på plats med laget

pelle_samling_743

Efter ett antal dagar på elitränarkonferens i Abu Dhabi är Pelle Olsson tillbaka där han trivs allra bäst – på träningsplanen tillsammans med laget. Icke desto mindre var det en givande vecka nere i Förenade Arabemiraten och bortsett från Kerims mardrömslika skada fanns det ändå en del matnyttigt att ta med sig hem.
– Det var mycket som var intressant och lärorikt med många olika föreläsare och det skulle nog ta en hel dag att sortera ner allting. Det var ju ett antal allsvenska tränarkollegor som var föreläsare; Janne Andersson, Jörgen Lennartsson och Jimmy Thelin höll föredrag och sedan var det Håkan Ericsson och Andreas Petterson om U21 plus Erik Hamrén om A-landslaget och Paul Balsom om fysträning. Vi hörde även en intressant föreläsning om GPS-system inom fotbollen som vi har funderat på att använda också, summerar Pelle som med sedvanlig entusiasm tar sig an fredagens träning.
– Det är kul att få vara igång igen och jag har fått rapporter från Anders (Johansson) om att det varit en bra träningsvecka där grabbarna varit pigga och alerta. Det märktes idag under fredagens träning också. Så nu kör vi vidare genom att åka på träningsläger vecka 2 till vecka 3 och sedan har vi alla förutsättningar att få en bra start, säger Pelle som är belåten med att spelarna tycks ha varit disciplinerade med träningen under decemberledigheten.
– Det går ju väldigt snabbt i spelet här inne och även rapporterna från yoyo-testerna visar att vi ligger på samma nivå med laget som vi var innan vi lämnade dem i november. Det är perfekt och visar att spelarna har hållit kondisen upp och det var ju faktiskt så att det var några som hade höjt sig en tiondel. Ett mycket gott tecken som gör att vi kan börja på en hög nivå vilket vi behöver nu när det är så pass kort försäsong som det är. Det är match mot Shanghai redan nästa lördag och cupspelet gör ju att försäsongen bara är 5-6 veckor.

spel_hallen_743

Hur känns det nu några dagar efter beskedet kring Kerim?
– Det är ju j-ligt tråkigt för oss alla och självklart mest för Kerim själv. Jag sa till spelarna att för oss så gäller det att inte deppa över att vi missar en bra spelare på det sättet. Utan istället köra på och ta vara på chansen att bli bättre tillsammans samtidigt som vi vet att vi får in två väldigt bra spelare under säsongen. Haris är ju på väg tillbaka och med den vilja och personlighet som finns hos Kerim så kommer han att vara tillbaka under den här säsongen, det är jag säker på. Det gör att vi har två bra spelare som kommer att ansluta till oss under säsongen och då gäller det för oss att ha skapat ett bra läge under den tiden.

Du var ju på plats på läktaren i landskampen mot Estland. Hur var känslan när du såg det hända?
– Man ser sällan exakt vad som händer på plats, det är inte som med TV-repriser. Men när jag såg honom ligga ner förstod jag att det var allvarligt. Kerim är ju en sådan spelare som alltid vill upp snabbt och lira igen, men han låg och såg ut att ha så jäkla ont och då tänkte jag att det här är oroväckande. Sedan var jag med Kerim i omklädningsrummet efteråt när han haltade in där och då förstod vi att det var en skada som inte var att leka med.

Hur har snacket gått mellan dig och Bosse Andersson om den lucka som uppstår?
– Vi har snackat och det är klart att vi kommer att titta på alternativ. Vi har ju ganska få naturliga yttermittfältare just nu, det är ju egentligen bara Moon och Berntsen. Jesper Karlström spelade högermittfältare på slutet och även om vi ser honom som en central spelare så är han ju ändå ett alternativ med vårt sätt att spela. Nu har vi också jobbat med Tino (Kadewere) på kanten eftersom vi har haft fem forwards i träning med tanke på att Erton har varit med oss och kört. Så vi får väl se, men att det kommer att komma in en spelare kan vi nog räkna med, avslutar Pelle.

 

 

 

 

 

Attachment

l