Pelle Olsson efter Gefle

IMG_3851

 

Djurgårdens tränare Pelle Olsson berättar om sina tankar efter dagens oavgjorda träningsmatch mot Gefle.

Pelle Olsson, 0-0 borta mot Gefle i dagens träningsmatch, vad är dina intryck av den första halvleken mot Gefle?

– Matchens inledning präglades av tekniska misstag från vår sida vilket gjorde att vi fickr till väldigt lite anfallsspel och hamnade i svåra situationer i försvarsspelet, vi tappade många bollar och tvingades att snabbt ställa om till försvar. Dessutom hade vi lite för stort avstånd mellan backlinjen och mittfältet vilket gjorde att deras forwards fick grepp om ytan framför backlinjen. Det var många saker som svajade.  Men vårt försvarsspel tog sig, beslutsamheten i straffområdet blev bättre.

Och den andra halvleken?

– Det var färre tekniska misstag i andra halvlek, men fortfarande för många, vi är inte riktigt vän med bollen. Det gjorde att vårt anfallsspel blev för dåligt och vi kom till för få avslut, anfallen såg helt enkelt inte ut så som vi vill att de ska se ut. Försvarsspelet i halvleken såg väl ok ut och vi redde ut de situationer vi hamnade i. Det var få målchanser i matchen, vi hade egentligen bara en efter en hörna, Gefle hade några fler, och det säger väl en del om matchen. Exakt vad det beror på är svårt att säga men det är januari och vi är där vi är, det finns en del nya relationer på planen som måste spelas in och då får man vara beredd på att det tar lite tid.

Ni har haft en riktigt tung träningsperiod fram till matchen, hur mycket tror du att det påverkade?

– Vi har tränat på hårt senaste veckan med sex pass på fem dagar och det är klart att det kan spela in även om det är svårt att bedöma hur mycket. Men vi är igenom en tung träningsperiod och framöver kommer matcherna att hamna lite mer i fokus. Ingenting är perfekt i januari, men det är klart att vi ville göra än bättre match än vad vi gjorde i dag.

Finns det några enskilda spelare som du vill nämna något om?

– David Ochieng hade en svår start i matchen, han fick några svåra situationer, men han spelade upp sig. När vi visade större beslutsamhet i försvarsspelet så gjorde Omar Colley det bra, det var dessutom hans säsongsdebut. Hampus Nilsson gjorde en bra match rakt igenom, det finns inget att anmärka på där. Vårt anfallsspel är varken tillräckligt tydligt eller tekniskt bra, men jag tycker att Mayambela gör ett bra inhopp. Han har farten och visar att han kan bli en bra spelare över tid, han kommer att bli väldigt intressant när han har varit hos oss några månader.

Ni har som nämnts just avslutat en mycket tung träningsperiod. Nästa vecka väntar riktigt tuffa matcher mot Odense och Steua Bukarest i Turkiet, kan vi tänkas få se ett lite lättare lag i dessa matcher?

– Vi har tre träningar den kommande veckan mot sex förra veckan, så givetvis ska det gå åt rätt håll. Det blir mer namnkunnigt motstånd i Turkiet, men vi ska inte glömma bort att Gefle borta är en svår match. Vi förlorade där i Allsvenskan förra året och de hade ett bra hemmafacit. Det tycker jag är viktigt att man förstår.

Attachment

l