Petronella laddar för Piteå

 

Det har gått två omgångar i Damallsvenskan, Djurgården har en uddamålsseger hemma mot Eskilstuna och en uddamålsförlust borta mot Växjö. Petronella Ekroth har spelat båda matcherna från start och har lite blandade känslor om säsongsstarten.
– Det som är tråkigt är att vi släpper in mål på fasta situationer, det är väldigt onödigt när vi annars släpper till väldigt få chanser. Förutom det har det känds bra defensivt, trots att vi har ändrat om lite organisatoriskt i båda matcherna så har vi fått ihop det på ett bra sätt. Men offensivt känns det som om vi måste skapa fler farliga målchanser, det hoppas jag att vi får till mot Piteå, säger Petronella.

En hel del nyförvärv har kommit in under vintern och försäsongen, och Joel har ändrat en del i organisationen på planen inför säsongen.
– Vi har jobbat med ett spelsystem under försäsongen, sen fick vi lite skador vilket gjorde att vi fick ändra om lite inför första matchen. Det gjorde kanske att det blev lite förvirring samtidigt som vi ändå har tagit det på ett bra sätt, utifrån förutsättningarna har vi gjort det bra.

Själv har Petronella fått en ny utmaning då den tidigare mittbacken i år placerats som ytterback.
– Det är så klart annorlunda, men det känns som om jag kommer in i det mer och mer. Jag har spelat mittback i över tio år så det är en helt ny roll, men jag tycker att det känns bättre och bättre. Det är roligt att lära sig nya saker och att utvecklas, så det är en kul utmaning och jag ser fram emot att bli ännu bättre på den positionen.

Det gäller verkligen att vi steppar upp oss och att vi alla är fullt förberedda

Djurgården mötte Piteå borta premiären förra året och vann med 1-0. Även i cupen mötte man Piteå borta, då lyckades man kvittera till 1-1 i matchens sista spark, något som gjorde att Djurgården och inte Piteå gick till slutspel.
– Det blir en jättetufft, bortamatcherna mot Piteå är väldigt svåra. Det var tufft i premiären förra året och jag tror att de har en jäkla revanschlust efter Svenska Cupen, men samtidigt vet vi nu vad som väntar oss inför den matchen. Det gäller verkligen att vi steppar upp oss och att vi alla är fullt förberedda, annars kan det smälla rejält.

Petronella har fokus på matchen mot Piteå, men samtidigt ser hon fram mot mötet med Rosengård på Stadion helgen efter.
– Det ska bli skitkul och gräsmattan på Stadion ser helt fantastisk ut. Det var väldigt mycket publik på första matchen och det hoppas jag att det blir igen. Kopparberg gav Rosengård en riktig match senast och det känns som om vi också kan göra det. Jag ser verkligen fram mot den matchen.

Matchen borta mot Piteå spelas söndagen den 29 april klockan 15.00.
Hemmamatchens mot Rosengård spelas lördagen den 5 maj klockan 16.30. Biljetter finns här.

Attachment

l