Platt fall mot BP

Djurgården – BP 0-1 (0-0)

Domare: Kaspar Sjöberg
Varningar DIF: Inga
Publiksiffran: 9604, presenteras av:

Laget:
Andreas Isaksson
Jacob Une Larsson (Gunnarsson, 29), Marcus Danielson, Jonas Olsson (k), Jonathan Augustinsson
Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad, Kerim Mrabti,
Jonathan Ring (Bärkroth, 68), Dzenis Kozica (Badji, 62), Haris Radetinac
Avbytare: Tommi Vaiho, Johan Andersson, Niklas Gunnarsson, Nicklas Bärkroth, Edward Chilufya, Besard Sabovic,  Aliou Badji.

Matchrapport: 

Djurgården föll än en gång mot BP i en bitter reprisering av vårsäsongens match på Grimsta där ineffektiva blåränder aldrig fick hål på de rödsvarta och dessutom släppte till ett lättvindigt mål bakåt.

Djurgården klev ut inför en förväntansfull publik i sensommarsolen på Tele2 Arena för match mot ett BP som befunnit sig i kraftig turbulens på ledarsidan under senaste tiden. Dessvärre skulle de höga förväntningarna komma helt på skam och istället fick BP:s nygamla tränare Roberth Björknesjö sista ordet.

För blårändernas del saknades både Erik Johansson, Kevin Walker och Omar Eddahri i truppen men 4-3-3-uppställningen från derby var intakt. I övrigt fanns dock inga likheter med urladdningen mot Hammarby och det blev en väldigt trevande start på matchen som sedan satte tonen i halvleken. Djurgården försökte såga sig igenom ett lågt BP-försvar men hamnade för centrerat och fick sällan med ytterbackarna i anfallen. Men i 21:a minuten kom en första farlighet i matchen när Marcus Danielson kom smygande på bortre vid en inläggsfrispark men nicken gick dessvärre rakt på Nikola Petric i BP-kassen.

Målchansen fick matchen att tända till en stund och strax efter var det Jacob Une Larssons tur att hota på hörna men avslutet flög en bit över. Det var dessvärre det sista som Une Larsson hann med i matchen där en smäll i ett tidigare skede av matchen tvingade honom till ett byte i 28.e minuten.

In kom istället Niklas Gunnarsson som omgående drog iväg ett par farliga inlägg. Men det var fortsatt trögt framåt under halvleken där DIF-hörnorna var det som skapade mest oro. En het chans skulle dock komma innan halvtidssignalen ljöd när Jonathan Augustinssons vänsterinlägg nickades strax utanför av Dzenis Kozica. 

0-0 i halvtid således med fyrtiofem minuter fotboll som sannolikt inte memoreras av alltför många och assisterande tränare Hugo Berggren gav följande analys i pausen:
 – Vi är inte riktigt synkade i presspelet så vi kommer inte åt när de droppar med Gustav Sandberg-Magnusson i mitten. Vi får inga riktiga triggar i försvarsspelet när vi ska gå utan det blir mycket en-och-en. Under halvlekens gång känns det som att speluppbyggnaden ändå blev allt bättre där vi kommer höger upp på deras planhalva. Men det krävs en mycket bättre prestation i andra halvlek.

Det var inga byten inför andra halvlek men i alla fall bättre fart i anfallen där Kerim Mrabti fick ett utmärkt läge serverat av Jonathan Ring i 49:e minuten men skottet gick dessvärre över. Istället kom en rejäl kalldusch strax efter när Gustav Sandberg-Magnusson drog iväg ett distansskott som inte såg alltför svårfångat ut men som letade sig in i mål via Andreas Isakssons händer.

Kvitteringsjakten inleddes omgående och Kerim Mrabti testade Petric med ett lurigt skott som denne dock parerade skickligt. BP replikerade sedan med en farlig nick på en inläggsfrispark men den här gången famnades bollen av Isaksson.

Med timmen spelad var sedan dags för Aliou Badji att träda in i handlingen medan Kozica lämnade plats och även Nicklas Bärkroth kom in istället för Jonathan Ring. DIF skapade en del men BP hotade också och Isaksson fick sträcka ut rejält på Cristopher Brandeborns skott. 

Djurgården svarade upp snabbt med två riktigt heta lägen för inhopparna Badji och Bärkroth och en känslan uppstod att en kvittering låg i luften. Apberget drog igång ”Kämpa Djurgården” med kvarten kvar och blåränderna matade in bollar men varken studsar eller handsdomslut gick Djurgårdens väg. 

Å andra sidan var BP ruggigt nära att stänga matchen i 86.e minuten men ett utsträckt DIF-ben stoppade skottet. Djurgården fortsatte den desperata forceringen under de fyra övertidsminuterna men bollen ville inte in och till slut förkunnade Kaspar Sjöbergs pipa att matchen var över.

En blytung käftsmäll i ett läge där DIF såg ut att vara på uppgång och tränare Özcan Melkemichel var av förklarliga skäl extremt besviken över insatsen efteråt.
– En oerhört tung förlust, det här är andra matchen vi förlorar mot Brommapojkarna. Jag sa inför matchen att man ska absolut inte underskatta BP och tro att det blir en enkel uppgift. Vi har pratat om det hela veckan om att komma med en attityd och inställning som om det vore den sista matchen i vårt liv. Men jag tycker att våra första 25 minuter är pinsamma, en katastrof på alla sätt och vis. I slutet av första kommer vi in lite bättre och skapar lite mer möjligheter. I andra halvlek känns det som att det börjar ganska bra för oss men sedan kommer deras mål tidigt och det präglar matchbilden. Det blir ett lag som försvarar och kontrar och ett lag som gör allt för att få in ett mål. Men vi har inte tillräckligt med kvalitet och det finns ett antal lägen vi kan förvalta bättre. Så summa summarum är det inte okej att vi förlorar den här matchen men jag ska inte ta något från BP som jobbade hårt hela tiden, konstaterade Özcan.

Attachment

l