Ivan Ristic

  • Född (ålder)
  • PlatsSerbien
  • Tröjnummer

Att Özcan Melkemichel valde Ivan Ristić som assisterande tränare i Djurgården var inte oväntat. De har jobbat tillsammans sedan elva år tillbaka då Ivan kom till Sverige efter en fin spelarkarriär som bland annat omfattade serbiska Vojvodina, Rad Belgrade, ungerska Videoton och slutligen Syrianska.
– Jag är född i Serbien, kom till Sverige 2005 och började spela i Syrianska FC. Där spelade jag fram till 2011 då jag slutade som spelare och istället blev assisterande tränare till Özcan Melkemichel. Sedan dess har vi jobbat tillsammans, två år i Syrianska och tre år i AFC United berättar Ivan som omgående klickade med Özcan.
– Redan när jag kom som spelare till Syrianska fick vi jättebra kontakt och vi jobbade i sju säsonger tillsammans. Lägg sedan till fem säsonger som assisterande tränare till Özcan så säger det det mesta. Vi kan varandra och behöver inte ens prata om vissa saker och detaljer i spelet eftersom vi vet vad som gäller båda två.

Rollfördelningen har inga givna ramar även om vissa delar i spelet något oftare kan hamna hos Ivan.
– Om vi delar upp det brukar jag oftast jobba med backlinjen och Özcan tar de offensiva bitarna. Jag jobbar en del med fasta situationer och liknande men det är ingen fördelning som vi har jämnt utan vi går in i alla delarna av spelet tillsammans. Allt hänger ihop inom fotbollen så det blir ett brett samarbete, säger Ivan.

l