Jacob Une Larsson

4
  • Född (ålder)
  • PlatsSverige
  • Tröjnummer4

Trots sin relativt unga ålder är Jacob Une Larsson redan en rutinerad spelare efter fem säsonger i BP med spel i Allsvenskan och Superettan. Eftersom han är djurgårdare sedan barnsben var det ett naturligt steg att tacka ja när DIF:s sportchef Bosse Andersson erbjöd ett treårigt kontrakt inför säsongen 2016. Ser man till egenskaper beskriver Jacob sig själv på följande sätt:
– Jag tycker att jag är en modern mittback. Är bra med fötterna, duktig på huvudet och läser spelet bra. Sedan är jag en vinnarskalle också, säger Jacob som även trivs bra i en ledarroll på planen.
– Det hör väl ihop lite med vinnarskallen. Jag har ju varit kapten i BP under nästan två år innan jag kom hit och även varit kapten i ungdomslandslag också så ledaregenskaper är något jag känner igen.

Debutsäsongen 2016 blev det tretton allsvenska matcher och ett mål i DIF-tröjan och under 2017 etablerade sig ”Jake” tydligt. 29 allsvenska matcher och ett mål blev det samtidigt som han debuterade i svenska landslaget under januariturnén efter ett antal U21-landskamper.

l