Karl Barrling

  • Född (ålder)
  • PlatsSweden
  • Tröjnummer

Under 2016 fick Djurgården ett nytt tillskott i ledarstaben. Naprapaten Kalle Barrling anslöt till gamle studiekompisen Christian Andersson (naprapat i DIF sedan ett antal år tillbaka) ute Kaknäs för att arbeta ihop. En miljö som han trivs utmärkt i med tanke på att han är Djurgårdare sedan barnsben med tydliga familjeband till DIF via sin far Jan-Henrik Barrling.
– Pappa Janne var med i truppen när han var yngre, jag tror att det var i B-laget och har jobbat aktivt i föreningen efter det så det är Djurgårdsfamiljen jag kommer ifrån. Jag följde DIF mycket och hade årskort när jag var yngre. Men när jag pluggade kunde jag inte gå lika ofta utan då blev det mer TV.

Nu blir det dock hundra procent DIF för Kalle som har en heltidstjänst och presenterar sig på följande sätt:
– Jag är legitimerad naprapat och kommer främst från hockeyvärlden. Jag har spelat fotboll tidigare men sedan satsade jag på hockeyn när jag var tolv. Jag spelade i Allsvenskan (med Vallentuna BK) och valde sedan att inrikta mig på naprapati. Då gick jag i samma klass som Christian och vi var båda väldigt intresserade av idrottsmedicin. Så vi jobbade båda tidigt under utbildningen med olika fotbollslag varav jag sedan satsade på klinikbiten och under de senaste åtta åren har jag drivit upp tre kliniker och gym här i Stockholmsområdet.

l