Kerim Mrabti

10
  • Född (ålder)
  • PlatsSverige
  • Tröjnummer10

För Djurgårdens sportchef Bosse Andersson var Kerim Mrabti en drömvärvning, vilket han flitigt beskrev i diverse olika sammanhang. En ömsesidig uppskattning visade det sig där även Kerim har burit på en barndomsdröm om att någon gång få dra på sig den blårandiga A-lagströjan.

Kerim kommer ursprungligen från Nacka men flyttade till Enköping vid fem års ålder. Där spelade han för Enköpings SK för att sedan gå till IK Sirius 2013 innan han anlände till DIF 2015 och gjorde omedelbar succé med en strålande debutsäsong. Att han vann pris som Årets Allsvenska Nykomling på Fotbollsgalan säger det mesta och han blev även framröstad som Årets Järnkamin av supportrarna.
Framgångarna ledde till en landslagsdebut i den blågula tröjan under januariturnén 2016 där tyvärr olyckan var framme. Kerim åkte på en korsbandsskada som spolierade hela den kommande säsongen som fick ägnas åt rehab. Inför säsongstarten 2017 var dock Kerim tillbaka igen och levererade 8 mål och 7 assist under sina 25 allsvenska matcher.

Mångsidige Kerim kan spela som central- och yttermittfältare, men även som anfallare och oavsett position vet man att han garanterat kommer att gå ”all in” på planen med sitt driv och sin inställning.

Kontraktet gäller till 2018-12-31.

l