Kevin Walker

8
  • Född (ålder)
  • PlatsSverige
  • Tröjnummer8

För en stor del av svenska folket behövs nog ingen närmare presentation med tanke på att Kevin Walker vann Idol 2013. Men för Kevin själv har fotbollen alltid varit nummer ett och efter sin framgångsrika tid i GIF Sundsvall, där han var med och tog upp laget i Allsvenskan 2014, blev Kevin värvad till Djurgården inför säsongen 2015.

Kevin spelar centralt på mittfältet och brukar göra en hel del poäng i form av mål och assist. För Djurgårdspubliken presenterade han sig i sin första hemmamatch på Tele2 Arena mot HJK Helsingfors genom att mycket elegant skruva in en frispark i krysset och sedan dess har han etablerat sig som en viktig kugge på Djurgårdens centrala mittfältet.

Under 2016 tog han också över kaptensbindeln efter Emil Bergström och visade tydliga ledaregenskaper både på och utanför planen. Säsongen 2017 fortsatte han att vara en viktig central kraft på det blårandiga mittfältet och efter 75 allsvenska matcher med 9 mål och 9 assist förlängdes kontraktet med tre år inför säsongen 2018.

 

l