Marcus Enström

31
  • Född (ålder)
  • PlatsSverige
  • Tröjnummer31

Marcus Enström hade en stark utveckling under åren i U19 och under sommaren 2016 skrev den unge mittbackstalangen på ett U21-kontrakt som löper fram till 30 november 2017.
– Marcus har haft en stark utveckling som fotbollsspelare de senaste åren. Han har under 2016 tränat med A-laget och spelat U21- samt U19-matcher där han har varit tongivande i sin roll som modern mittback, konstaterade sportchef Bosse Andersson i samband med uppflyttningen.

Ser man till urdjurgårdaren Marcus – som har spelat i DIF sedan barnsben – egenskaper finns det gott om järnkaminstakter i hans uppträdande på planen och han går gärna in kraftfullt i närkamperna.
– Jag är en fysisk stark mittback med god spelförståelse. Gillar att läsa spelet och förutse var bollarna hamnar för att vara först på bollen. Helt enkelt stå rätt och utöver det tycker jag att jag har en rätt bra passningsfot också, säger Marcus som dock framhåller att han befinner sig i utveckling hela tiden.
– Huvudspelet är ett exempel på det som jag vill utveckla, men i princip allt går ju alltid att förbättra. Men ska man ta någon mer specifik del skulle jag även vilja förbättra mitt positionsspel för att kunna hantera det taktiska ännu bättre än vad jag gör nu.

Under 2017 är Marcus utlånad till Vasalund med möjlighet att fortfarande spela matcher för DIF under säsongen.

l