Nikos Gkoulios

  • PlatsGrekland
  • Tröjnummer

Nikos Gkoulios har grekisk bakgrund och mycket internationell rutin. Han kom till DIF från IK Frej där han varit målvaktstränare 2014-2016.
– Jag flyttade till Sverige med min familj för tre år sedan. Innan dess har jag spelat professionell fotboll själv i fjorton år som målvakt på högsta nivå i Grekland. Det blev sju år i Larissa som spelar i högsta serien i Grekland och dessutom spelade jag i Kalamata, Doxa Dramas, Trikala och Giannina. Utöver det har jag spelat i grekiska U17-, U19- och U21-landslaget. Det blev 21 landskamper totalt, säger Nikos som dock lade målvaktshandskarna på hyllan innan han fyllde trettio.
– Jag slutade spelarkarriären när jag var 29 år för att istället bli målvaktstränare i min moderklubb Larissa. Där har jag varit verksam och avslutade med ett mycket bra samarbete med Chris Coleman (Wales nuvarande förbundskapten) under  perioden 2011-2012, det var en fantastisk erfarenhet för mig att få jobba med honom. Efter det flyttade jag till Sverige 2013 och började jobba med IK Frej i division 1 där vi sedan gick upp i Superettan 2014 innan jag kom hit till Djurgården 2016.

l