Tinotenda Kadewere

24
  • Född (ålder)
  • PlatsZimbabwe
  • Tröjnummer24

Zimbawiske anfallaren Philana Tinotenda Kadewere kom till Djurgården hösten 2015 från Harare City i den zimbabwiska ligan (PSL). Hans insatser på planen har väckt uppmärksamhet och även lett till landslagsrepresentation.
– Det gick bra för mig i Harare City vilket bidragit till att jag fått chansen att spela i landslaget. Så här långt har jag spelat fyra A-landskamper för Zimbabwe. Innan dess har jag gjort fem U23-landskamper och även spelat i U17 och U20.

Han är van att växla positioner men föredrar att spela som ”second striker”, som ”Tino” själv uttrycker det.
– Jag spelar oftast som släpande anfallare, i det så kallade hålet. Jag kan också spela mittfältare, men i anfallet trivs jag som sagt bäst. Ser man till mina egenskaper är jag en målskytt med ett bra skott som är bra i man-mot-man-situationer. Men jag är framför allt en lagspelare som alltid sätter laget i främsta rummet.

Efter en första se-och-lär-säsong klev Tino fram rejält under 2016 där han spelade 21 matcher (13 från start) och gjorde två mål och fyra assist. Mycket talar för att utvecklingskurvan fortsätter att peka uppåt för honom…

l