Reaktioner efter avancemanget till semifinal

I skrivande stund är det en månad kvar tills Damallsvenskan startar och säsongen drar igång på riktigt. Men Djurgårdens damlag har redan smällt av en av säsongens stora knallar när de på ett bragdartat sätt tog sig vidare till semifinal i Svenska Cupen. Låt oss berätta om den galna, sanslösa och fantastiska matchen mot Piteå, med spelarnas egna ord.

När Piteå gjorde mål i 82:a minuten och vi hörde deras tränare skrika ‘Nu backar vi hem och stänger matchen!‘ kände vi alla att detta var ingen match vi skulle förlora. – Mia Jalkerud

Mia Jalkerud

– Dagen började inte bra för oss. Flyget vi skulle ta upp till Luleå blev inställt vilket gjorde att vi fick en betydligt längre resväg och timmarna från att vi vaknade klockan 06.00 på morgonen till match start blev många. Väl framme i Luleå var vi lite trötta men ändå otroligt taggade för uppgiften vi hade framför oss. Det tog ca 10-15 min för oss att komma in rätt i matchen, men i det stora hela var det en jämn match. Vi visste att oavgjort skulle räcka för vidare avancemang men vi gick självklart för vinst. När Piteå gjorde mål i 82:a minuten och vi hörde deras tränare skrika ”Nu backar vi hem och stänger matchen” kände vi alla att detta var ingen match vi skulle förlora. Med hela denna kaosdag bakom oss så förtjänade vi mer än så. Sista minuterna i matchen bestod av ett enda stort tryck av oss. Hela vårt lag befann sig på offensiv planhalva inklusive vår målvakt Gugga. Vi radade upp chans på chans och i de absolut sista sekunderna får vi en hörna som Ingibjörg tajmade väl och nickar in kvitteringsmålet. Ett väldigt fint mål och glädjen var total! Vi gick från besvikelse till ren glädje på några sekunder. Det blev mycket känslor på samma gång. Jag är otroligt stolt över hur vi som lag vägrade ge upp och hade målbilden framför oss att vi skulle till semifinal. Vilka vinnarskallar och vilken laginsats! Detta är fotboll när det är som bäst!

Till slut var man bara så sjukt stolt över varenda en i laget och för klubben! – Irma Helin

Irma Helin

– Världens sämsta dag blev världens bästa dag. Vilken jävla supermoral! I slutet av matchen hörde jag Ingrid säga ”We will win this” och Michelle sa ”There is no chance that we have been awake 16 hours and losing, no f*****g way!”. Vi hjälpte varandra att tro på det. Det var en ren jäkla krigarinsats och efter slutsignalen var man helt färdig. Tårarna brände av lättnad och ren utmattning. Till slut var man bara så sjukt stolt över varenda en i laget och för klubben! Det ländes som att vi kunde övervinna vad som helst, en jäkla superstolthet och superkänsla!

Så fort matchen var igång kände jag att vi hade så mycket energi, kraft och tro att det inte fanns en chans att vi skulle förlora. – Sheila van den Bulk

Sheila van den Bulk

– Sättet som vi tog oss till semifinal på är superimponerande. Vi visade hur bra vi är på hantera mycket stress och dåliga förutsättningar, och hur vi kan anpassa oss till ovana situationer. Vi gick upp väldigt tidigt på morgonen och matchen började sent på kvällen, men så fort matchen var igång kände jag att vi hade så mycket energi, kraft och tro att det inte fanns en chans att vi skulle förlora. Till och med när Piteå gjorde mål hade vi en superstark känsla på att vi skulle gå vidare. Efter matchen har vi skämtat och sagt att ett 1-1-resultat som detta känns så mycket bättre än om matchen hade slutat 0-0. Nu är fokus redan på nästa helg, det ska bli jätteroligt att möta ett så bra lag som Rosengård. Jag tror att det blir en bra match och vi kommer återigen göra ALLT för att vinna!

Känslan när vi gjorde målet var helt sjuk! Vi hade bränt så många lägen minuterna innan, lägen som i princip var mål. – Fanny Andersson

Fanny Andersson

– Dagen var otroligt lång, men vi bestämde oss innan matchen att vi inte skulle åka därifrån utan ett avancemang. Och jag tror att alla verkligen trodde på det och gav allt. Då fick Piteå till ett drömmål i 82:a minuten. Men vi gav inte upp, tvärtom. Känslan när vi gjorde målet var helt sjuk! Vi hade bränt så många lägen minuterna innan, lägen som i princip var mål. När domaren blåste av matchen var det som att allt kom på samma gång, glädje, lättnad men framförallt trötthet.

Det var länge sen jag kände en sådan glädje i gruppen efter slutsignalen och det tror jag kommer ta oss långt. – Petronella Ekroth

Petronella Ekroth

– Kortfattat ett av de sjukaste dygnet jag varit med om. Jag är ändå väldigt imponerad över den professionalitet som finns i gruppen med tanke på dagen vi fick vara med om och allt vi fick stå ut med. Väldigt mycket motgångar, men det känns som att det gjorde oss starkare vilket är häftigt. När vi väl var på plats var det inget snack om att vika ner sig, vi pratade mycket om att vi inte skulle ha gjort resan i onödan och att det inte finns något annat än att gå vidare. När Piteå gjorde mål var det tungt. Då ville man nästan börja gråta och lägga sig ner och bara sjunka genom jorden. Det kändes också så orättvist. Men vi tog oss verkligen tillbaka direkt och tryckte på jättemycket. Sista, absolut sista chansen och sparken, blev det mål. En av de häftigaste känslorna. Det kändes som om vi vunnit hela cupen! Det var länge sen jag kände en sådan glädje i gruppen efter slutsignalen och det tror jag kommer ta oss långt. Det var tufft men vi tog oss igenom det och nu är vi vidare. SÅ JÄVLA KUL!

DIFTV med assisterande tränare Dennis Gabrielsson efter matchen mot Piteå.

Semifinal i svenska cupen

Rosengård – Djurgården
Söndag 18 mars kl 14:00, Malmö IP

Semifinalen i svenska cupen spelas nu på söndag klockan 14:00 borta mot Rosengård. Vinnaren i matchen får hemmaplan i finalen. Matchen visas på C More Sport.

Foto: Bildbyrån

Attachment

l