Rebecca vann en heldag med DIF

Förutom den stora äran i att vinna Djurgården Ungdoms Fotbollsstipendium – som årligen delas ut till en framstående elev i Engelbrektsskolan – innebär utnämningen även att man vinner ett pris i form av en heldag på Tele2 Arena.

För stipendiaten Rebecca Bailes-Sjöström var det ett mycket uppskattat pris och hon var väldigt nöjd med att få hänga med Djurgårdens lagledare Daniel Granqvist bakom kulisserna när Djurgården mötte Örebro.
– Det var helt fantastiskt. Jag blev väldigt väl omhändertagen av tränarna och ledarna som var engagerade och glada och de fick mig verkligen att känna mig delaktig. Så det var en jättetrevlig upplevelse för mig och jag fick mycket inspiration av både laget och föreningen. Det var inte riktigt som jag trodde att det skulle vara, det var faktiskt mycket bättre, berättar Rebecca som var med hela vägen från start till mål under en allsvensk match.
– Dagen började med att jag mötte upp Christian (Andersson, naprapat i DIF) och vi åt lunch. Sedan tittade vi runt på arenan och lagledaren Daniel berättade vad de gjorde där och jag fick träffa några av spelarna när de kom in i omklädningsrummet. Jag fick hjälpa till med olika saker som att fylla på vattenflaskor och sedan gick jag ut när de skulle byta om. Efter var jag ute på planen på Tele2 Arena och fick prova att sitta på platserna på bänken där tränarna brukar sitta. Sedan var det match, stämningen var helt fantastiskt och efteråt fick jag följa med till omklädningsrummet och sjunga.

Rebeccas bild från segersången i omklädningsrummet.

Det var dock långt ifrån det första besöket på Tele2 Arena för Rebecca som brukar vara på plats när det är DIF-match.
– Jag har säsongskort i klacken så jag brukar vara där och titta, det är alltid en härlig upplevelse.

När det gäller hennes eget fotbollsspelande har hon dock av logistiska skäl tvingats till ett byte av tröjfärg även om hjärtat fortfarande klappar blårandigt.
– Jag spelade i Djurgården förut men nu spelar jag i Djursholm efter att vi flyttade till Näsby Park. Det blir mycket lättare att ta sig dit så att jag hinner fokusera både på fotbollen och pluggandet, säger Rebecca som är en utpräglad anfallare med gott självförtroende.
– Jag är forward och målgörare, en Zlatan, skrattar hon. Men framöver så hoppas jag självklart på att komma tillbaka till Djurgården och spela i Damallsvenskan.

Rebeccas jubelbild efter Magnus Erikssons straffmål.

Något som Djurgårdens akademichef Christian Gentile också hoppas på som lyfter fram Rebecca som ett bra exempel på hur man lyckas kombinera skolarbete och fotbollsspelande på akademinivå på ett föredömligt sätt.
– Hon gick i åttan när hon fick stipendiet och går i nian nu och har gjort väldigt väl ifrån sig. Det här är ju ett stipendium som innebär en heldag med både herr- och damlaget för att se hur man förbereder sig inför en allsvensk fotbollsmatch. Man får vara med i kringfunktionerna, få höra lite om fotbollen och se och uppleva matchen lite närmare. Vi vill premiera de elever som har goda studieresultat och som håller ett högt fokus med ett gott arbete på fotbollsplanen, säger Christian som nämner tidigare Engelbrekts-eleverna Christian Rubio-Sivodedov, Filip Tasic, Carlos Garcia, Fia Grönborg, Olga Langenskiöld och Klara Berggren som några ytterligare goda exempel på hur hög nivå både på planen och vid skolbänken kan gå hand i hand.
– Samarbetet med Engelbrektsskolan har pågått i många år. Från början årskurs 7-9 och sedan 2007 ett samarbete som sträcker sig från årskurs 4-9. Möjligheten att ha en väl fungerande skola i innerstan i nära anslutning till vårt verksamhetsområde är en otrolig fördel för oss när vi vill bedriva så pass mycket träning som vi gör i akademin. Vi vill få vardagen för spelarna att gå ihop och då blir det här en viktig faktor eftersom skolarbetet alltid går före fotbollsspelandet. Tack vara Engelbrektsskolan så fungerar den biten väldigt bra.

Attachment

l