Revansch och tre poäng i Örebro

Mia Jalkerud blev tvåmålsskytt mot KIF Örebro. Bilden är från en tidigare match. Foto: Johan Sahlén

KIF Örebro – Djurgården 0-1 (0-1)
0-1 Mia Jalkerud (4)
0-2 Mia Jalkerud (53)
0-3 Michelle Wörner (77)

Djurgårdens laguppställning:
Gudbjörg Gunnarsdottir – Hallbera Gisladottir (83, Julia Walentowicz), Kim Sundlöv, Petronella Ekroth, Freja Hellenberg – Tempest-Marie Norlin (70, Hanna Lundqvist), Annika Kukkonen, Katrin Schmidt, Michelle Wörner – Madeleine Stegius (78, Alexandra Höglund), Mia Jalkerud
Inte inbytta spelare: Petra Kümin

Djurgården tog en stabil 3-0-seger borta mot KIF Örebro under den kyliga måndagkvällen. Därmed fick Djurgården revansch från den retliga förlusten mot KIF från i våras. Segern innebär för Djurgårdens del att de klättrar i tabellen och kommer närmare den eftertraktade medaljplatsen, och för KIF Örebro står det nu klart att laget åker ur Damallsvenskan.

Djurgården öppnade med att dominera direkt och satte en hög press på KIF Örebro. Att det endast dröjde tre och en halv minut innan DIF:s bästa målskytt för säsongen, Mia Jalkerud, gjorde 0-1 och sitt tionde mål för säsongen. En härlig öppning i en match där KIF kämpade väl men inte lyckades hota blåränderna. Djurgården fortsatte att leverera hög press och bra chanser med täta mellanrum i inledningen av matchen, även om det inte alltid gick hela vägen till avslut.

För KIF Örebro var det inför matchen i princip omöjligt att hänga kvar i Damallsvenskan. Seger var absolut nödvändigt, men laget hade inte mycket kraft att ge. De rödklädda kämpade dock på väl och saknade inte målchanser.

Örebroförsvaret hade problem med Djurgårdens starka offensiv. Katrin Schmidt kom flera gånger loss i djupet och kom riktigt nära att sätta bollen i mål två gånger. Mia Jalkerud och Madeleine Stegius visade styrka och lyckades ofta hålla undan bollen och öppna upp för målchanser.

Första halvlek slutade 0-1 till Djurgården och när lagen klev ut på mattan igen var det ett något piggare KIF Örebro som visade upp sig. Gunnarsdottir tvingades till ett par riktigt bra ingripanden och hennes målbur skakade till rejält när Emma Jansson avlossade en kanon från dryga 30 meter i den 55:e minuten.

Strax därförinnan, i den 53:e minuten, hade Mia Jalkerud slagit till igen och gjort 0-2 till Djurgården. Djurgården kändes trygga och hade dessutom ett mål avblåst för offside. Segern cementerades rejält i den 78:e minuten när Michelle Wörner enkelt kunde peta in 0-3 efter ett inlägg.

Kvällen kom också att bjuda på två blårandiga milstolpar. Först när Michelle Wörner gjorde sitt första mål i DIF-tröjan tillika sitt första allsvenska mål, och sedan när 16-åriga Julia Walentowicz gjorde allsvensk debut i och med bytet i den 83:e minuten. Stort grattis till både Michelle och Julia!

Djurgården ligger nu på en femteplats i tabellen, med lika många poäng som fyran Piteå, och endast två poäng efter tredjeplacerade Eskilstuna. Kampen om bronsplatsen är alltså högst levande och det återstår två otroligt spännande omgångar av Damallsvenskan. För KIF Örebro är hoppet ute, laget åker ur högsta serien efter 15 raka säsonger.

Sista hemmamatchen söndag 12 november

Den 12:e november spelas sista matchen för säsongen och Djurgården tar emot Piteå i vad som ser ut att bli en viktig match i kampen om tabellen. Piteå ligger för stunden fyra i tabellen med samma poäng som Djurgården, och till bronsplatsen skiljer endast två poäng. Klä på er, och kom till Stockholms Stadion för att stötta Djurgården en sista gång för i år!

Djurgården – Piteå, söndag 12 november kl. 15:30, Stockholms Stadion

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Attachment

l