Riddez inför Rosengård

 

Djurgården möter på onsdag kväll Rosengård på Stadion i hemmapremiären i Damallsvenskan. Tränaren Joel Riddez berättar om förutsättningarna.

Joel, vinst borta mot mycket hemmastarka Piteå i premiären. Berätta om matchen.
– Det var så klart en jättebra start på säsongen och framför allt är jag glad över attityden och inställningen och hur vi jobbar för varandra. Vi försvarar oss väldigt bra, sedan finns det bitar vi kan bli bättre på anfallsmässigt. I första halvlek skapar vi ett par lägen och gör det svårt för Piteå, men i andra är vi lite tillbakatryckta och brister lite i anfallsspelet, vi kanske blir lite fega när vi leder. I det stora hela en bra insats och en bra start i en svår bortamatch, men nu gäller det att blicka framåt mot kvällens match mot Rosengård.

Först Piteå borta och nu Rosengård hemma, en tuff start?
– Ja det är ju två av de tuffaste matcherna i serien. Jag har sätt Rosengård och vi har satt en matchplan, men det är inget snack om att de är duktiga. Det är Sveriges bästa lag och att få dem i en hemmapremiär är fantastiskt. Samtidigt har alla lag sina brister och vi ska göra allt vi kan för att utnyttja dem. Och med vinsten mot Piteå behöver vi inte ha någon press på oss utan vi kan gå ut och ha roligt.

Tre dagar mellan matcherna, hinner ni ladda om?
– Vi flög hem direkt efter matchen i Piteå så återhämtningen är väl ok. I måndags var det väldigt lugn återhämtning och på tisdagen kände vi lite på gräset. Vi är väldigt bra tränade och samtidigt har vi en bänk som är tillräckligt bra för att kunna använda på ett bra sätt om vi har tunga ben. Och det är likadant för Rosengård, så det är bara att köra.

Skadeläget då?
– Förutom långtidsskadade Emilia Appelqvist har vi Sheila (Michaela van den Bulk) som fick stå över mot Piteå med ett överbelastat knä, vi får se om hon spelar i kväll men vi tar inga chanser. Sedan har vi Filippa (Pettersson) som har en stukad fot, det är nog lite tidigt för henne att stiga in i kväll. Annars är alla friska.

Hur tror du att matchen kommer att se ut?
– Vi förväntar oss två lag som vill spela fotboll. Det är två lag som har sin styrka i offensiven, så förhoppningsvis får vi se en riktigt rolig match. Sen beror det lite på hur gräsmattan ser ut och om man behöver anpassa spelet lite grand. Självklart hoppas vi på riktigt mycket folk och bra stöd på läktaren, det är tjejerna verkligen värda.


Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matchen på damallsvenskan.tv om du inte kan se den på plats – klicka på bilden nedan.

l