Riddez om U23-matchen och nuläget

 

Damerna har matchledigt i helgen på grund av landslagsuppehållet, sedan väntar tre mycket viktiga seriematcher där det gäller att hålla lagen nedanför på behörigt avstånd. För att hålla tempot uppe träningsspelade man på torsdagen mot U23-landslaget.

– Det blev en förlust med 3-0 mot ett mycket duktigt och taggat lag som ville visa vad de kunde. Men de var mindre viktigt, syftet var att få en genomkörare under landslagsuppehållet och det fick vi. Det var en jämn första halvlek , men vi gjorde en del byten i andra halvlek och då fick vi jaga mycket och öva försvarsspel. En bra genomkörare där vi även kunde se en del saker som vi måste jobba med inför de sista matcherna, säger damernas tränare Joel Riddez.

Landslagsuppehåll och ett par veckor utan tävlingsmatcher, hur använder ni det?
– Vi körde som sagt matchen i går och i dag kör vi ett tungt styrkepass, sedan får alla ledigt över helgen för att ladda inför avslutningen med tre viktiga seriematcher och en cupmatch. Nästa vecka tränar vi med siktet inställt på matchen mot Vittsjö.

Så väl elfteplats och nedflyttning som sjätteplats inom tre poäng, hur går tankarna inför avslutningen?
– Det är så det är och matchen mot Vittsjö blir givetvis väldigt viktig. Men det positiva är att vi har allt i egna händer i en jämn serie där alla kan slå alla. Vi har gett oss fan på att klara detta och på att göra en riktigt bra träningsvecka nästa vecka.

Hur ser skadeläget ut?
– Malin Diaz och Filippa Pettersson har ju varit långtidsskadade och vi räknar inte med dem under säsongen. Gudbjörg Gunnarsdottir rehabiliterar sin axelskada, vi får se om hon kan stå mot Vittsjö, men där har vi både Petra Kümin och Jennifer Pelley. Tempest-Marie Norlins rehab av fotskadan går framåt, hon spelade 45 minuter i går och får 45 minuter till med F19 mot Hammarby på måndag. I övrigt ser det ljust ut.

Nästa helg spelar ni som du nämnde en viktig hemmamatch mot Vittsjö som ligger tre poäng efter er, hur går tankarna inför den?
– Vittsjö är inget dåligt lag, de har spelat bra mot topplagen, har slagit tabellettan Piteå två gånger, fick oavgjort mot Göteborg och förlorade senast med uddamålet mot Rosengård. De är svåra att få hål på, är bra organiserade och har flera bra spelare. Det blir en klassisk höstmatch mellan två lag som vill och behöver väldigt mycket, vi får se vilka som vågar och kan mest.

l